Yritysuutiset

Viking Linen kaikki laivat palaavat liikenteeseen heinäkuussa – koronakriisi syventänyt tappioita

Alkuvuodesta rankasti tappiollisen tuloksen tehneen varustamon matkustajamäärät ovat kasvussa ja kesä on lisännyt odotetusti matkojen kysyntää.

Viking Line laiva meri majakka matkailu

Koronavirusepidemia on heikentänyt vakavasti Viking Line konsernin toimintaedellytyksiä. Matkustajamäärät vähenivät helmikuun aikana ja laskivat voimakkaasti maaliskuun 2020 aikana.

Viranomaisten 16. maaliskuuta 2020 tekemä päätös sulkea maan rajat ja rajoittaa matkustajaliikennettä on johtanut yhtiön matkustajakohtaisten tuottojen loppumiseen lähes kokonaan.

Konsernin liikevaihto oli tammi-maaliskuussa 75,0 miljoonaa euroa, kun vielä vuosi sitten liikevaihto oli lähes 96 miljoonaa euroa. Liiketulos oli tappiollinen 21,5 miljoonaa, kun viime vuonna tappio oli 14,2 miljoonaa euroa.

Tulosraportin yhteydessä Viking Line arvioi, että toimintavuoden 2020 tulos on todennäköisesti tappiollinen.

Keskiviikkona Viking Line kertoi, että kaikki sen seitsemän alusta palaavat heinäkuun 2.päivästä alkaen matkustajaliikenteeseen.

M/S Amorella ja M/S Viking Grace liikennöivät Turku‒Ahvenanmaa‒Tukholma-reitillä, M/S Gabriella Helsinki‒Ahvenanmaa-reitillä ja M/S Rosella Maarianhamina‒Kapellskär-reitillä. M/S Cinderella liikennöi jälleen Tukholma‒Maarianhamina-reitillä, lisäksi alus tekee useita erikoisristeilyjä Tukholmasta Visbyhyn elo-syyskuun aikana.

M/S Mariella täydentää M/S Viking XPRS:n normaalia Helsinki‒Tallinna-aikataulua neljällä päivittäisellä vuorolla heinäkuun alusta 9. elokuuta saakka. Tämä tarkoittaa, että Viking Linella on tänä kesänä Helsinki‒Tallinna-reitillä enemmän lähtöjä kuin koskaan aiemmin. Päivämatkalle voi lähteä aikaisella aamuvuorolla ja kotiin palata iltavuorolla, jolloin Tallinnassa jää runsaasti aikaa maissa. Näin myös reittimatkustajille on tarjolla paljon vuoroja.

Matkustajamäärät ovat kasvussa ja kesä on lisännyt odotetusti matkojen kysyntää.

”On ilo nähdä ihmisten palaavan laivoillemme. Monipuolinen aikataulutarjontamme on otettu ilolla vastaan matkustajiemme keskuudessa. Lähimatkailu vetää jälleen ja uskomme, että kesästä tulee vilkas”, Viking Linen markkinointijohtaja Kaj Takolander kertoo.

Kun pandemiatilanne keväällä hetkellisesti rajoitti ihmisten matkustamista, Viking Linen laivat kuljettivat Suomen huoltovarmuuden kannalta elintärkeää rahtia.

”Rahtiliikennettä on viime kuukausien aikana ollut runsaasti. Uskomme, että myös matkustajaliikenne alkaa nyt vilkastua vauhdilla”, Takolander kertoo.

Kommentoi
Ylös
>