Yritysuutiset

Teknologiajätti Apple löi tulosennusteet reippaasti

Apple julkisti eilen toisen vuosineljänneksen tulosraporttinsa.

Apple osakekurssi sijoittaminen talous pörssi

Myynti ylitti analyytikoiden ennusteet, kun kuluttajat ostivat pandemian aikana iPhoneja, iPadejä ja Mac-tietokoneita.

Huhti-kesäkuun myynti ylsi lähes 60 miljardiin dollariin, kun analyytikot olivat odottaneet vain hieman yli 52 miljardin dollarin myyntiä, kertoo uutistoimisto Bloomberg. Vuosineljänneksellä Apple teki myyntiennätyksen. Ihmiset ovat pysyneet pandemian aikana kotona, mikä on tukenut Applen tuotteiden myyntiä.

Applen iPhone-puhelinten myynti ylsi yli 26 miljardiin dollariin, kun analyytikoiden odotuksissa oli hieman yli 21 miljardin myynti.

Osakekohtainen tulos nousi viime vuodesta 18 prosenttia 2,58 dollariin. Osakekohtainen tulos oli selvästi odotuksia parempi, sillä konsensusodotus oli 2,0 dollaria.

Apple ei antanut näkemystään kuluvan vuoden tuloksesta koronapandemian tuoman epävarmuuden vuoksi.

Yhtiö kertoi myös splittaavansa osakkeensa neljään osaan. Splittaamisella yhtiö pyrkii laskemaan yksittäisen osakkeen hintaa. Tämä auttaa myös piensijoittajia sijoittamaan yhtiöön. Splittaus lisää osakkeiden määrää, mutta ei muuta nykyisten sijoittajien omistusosuutta.

Applen osake nousi eilen 1,2 prosenttia. Koronakriisin pohjilta maaliskuun lopulta osake on kivunnut jo huikeat 71 prosenttia, kun sijoittajat ovat oivaltaneet, ettei Applen liiketoiminta juurikaan kärsi koronakriisistä.

Apple on kurssinoususta huolimatta yhä analyytikoiden suosikki. Yhtiötä seuraa 42 analyytikkoa, joista 20 antaa osakkeelle ostosuosituksen. Konsensusodotus yhtiön osakekohtaiselle tulokselle on 12,4 dollaria, kun viime vuonna se oli 11,9 dollaria. Tällä ennusteella Applen P/E-kerroin nousee tasolle 31x.

Myös toinen teknologiajätti on hyötynyt koronakriisistä. Facebook kertoi yltäneensä toisella vuosineljänneksellä 1,8 dollarin osakekohtaisen tulokseen, kun konsensusodotus oli 1,39 dollaria. Facebookin aktiivisten kuukausikäyttäjien määrä nousi 2,7 miljardiin viime vuoden 2,6 miljardista.

Sen sijaan Googlen emoyhtiö Alphabet liikevaihto laski ensimmäistä kertaa vertailukaudesta. Lasku oli kaksi prosenttia. Monet Googlen asiakkaat ovat vähentäneet koronakriisin aikana digimainontaansa, mikä näkyi Googlen ja emoyhtiön myynnissä. Silti huhti-kesäkuun oikaistu osakekohtainen tulos yli 10,1 dollariin, kun konsensusodotus oli 8,2 dollaria.

Lue myös tämä: Warren Buffettin sijoitussalkussa Applen osuus lähes puolet

Kommentoi
Ylös
>