Sijoitusuutiset

Pörssisäätiö haluaa saada naiset innostumaan enemmän sijoittamisesta ja vaurastumisesta

Pörssisäätiö haluaa tyttöjen päivänä 11.10. tuoda esille, kuinka tytöissä on paljon potentiaalia osakesijoittajina.

Naiset ovat säätiön mukaan sijoittajina miehiä pitkäjänteisempiä ja siksi heidän sijoituksensa tuottavat jopa paremmin. Suomalaiset nuoret ovat pärjänneet erinomaisesti kansainvälisissä Pisa-testeissä, tytöt vielä poikia paremmin.

”Uskon, että erityisesti tyttöjen sijoittaminen lisääntyisi, mikäli koulussa jokaiselle opetettaisiin sijoitussuunnitelman tekeminen”, arvioi Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri.

Taloussisältöjä on tuotu kouluun opetussuunnitelmauudistusten myötä vähitellen lisää erityisesti yhteiskuntaopin yhteyteen. Lounasmeren mukaan tarvittaisiin kuitenkin enemmän.

”Mikäli oppivelvollisuusikää nostetaan, olisi samalla syytä arvioida lukion ja ammatillisten oppilaitosten yhteisiä opetussisältöjä. Talousosaamista tarvitaan yhä enemmän ja kaikilla tulisi olla samat tiedolliset ja taidolliset mahdollisuudet aloittaa säästäminen ja sijoittaminen”, esittää Lounasmeri.

Miksi osakesijoittaminen kiinnostaa miehiä enemmän kuin naisia?

Miehet ovat innokkaampia osakesijoittajia kuin naiset. Tutkimusten mukaan tämä voi johtua siitä, että naiset säästävät enemmän pankkitilille ja rahastoihin kuin suoraan pörssiosakkeisiin, Pörssisäätiö toteaa. Myös tulotaso vaikuttaa sijoitusmahdollisuuksiin.

Naisten osuus osakesijoittajista on 2000-luvulla ollut hienoisessa laskussa. Kehityssuunta on säätiön mielestä yhteiskunnallisesti huolestuttava. Tuoreen tutkimuksen mukaan naiset ovat olleet huomattavasti miehiä pitkäjänteisempiä sijoittajia: osakkeen mediaanipitoaika sijoitussalkussa on naisilla yli kolminkertainen miehiin verrattuna.

”Tämä seikka kannattaa ottaa huomioon varsinkin niiden yhtiöiden, jotka hakevat pitkäaikaisia osakkeenomistajia”, Lounasmeri vinkkaa.

Lounasmeri on erityisen iloinen siitä, että osakesäästötilin lanseeraus tämän vuoden alussa on innostanut kymmeniätuhansia uusia sijoittajia osakesijoittamisen pariin. Toistaiseksi enemmistö osakesäästötilin avaajista on ollut nuoria miehiä.

Kouluihin lisää sijoitusopetusta

Pörssisäätiö toivoo kouluopetukseen lisää talous- ja sijoitussisältöjä, jotta tulevaisuudessa yhä useampi tyttö ryhtyisi pörssiyhtiöiden osakkeenomistajaksi.

Pörssisäätiö on jo kolmen vuoden ajan kouluttanut 15-18-vuotiaita toisen asteen opiskelijoita Pörssilähettiläiksi. Nämä nuoret kiertävät yläkouluissa puhumassa säästämisestä ja osakesijoittamisesta toisille nuorille. Näissä maksuttomissa valmennuksissa tyttöjä on ollut yhtä paljon kuin poikiakin, joten nuoret ovat kiinnostuneita osakesijoittamisesta sukupuoleen katsomatta.

”Näin tyttöjen päivänä kehotan vanhempia ja isovanhempia keskustelemaan nuorten kanssa siitä, kuinka pitkäjänteinen osakesäästäminen ja vaurastuminen kuuluu niin tytöille kuin pojillekin”, Lounasmeri kannustaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös