Rahastotietoa

Rahastosäästäjät innostuivat jälleen osakerahastoista

sijoitusrahastot nettomerkinnät rahastoluokat sijoittaminen talous

Suomeen rekisteröidyistä sijoitusrahastoista selvästi eniten kertyi lokakuussa pääomia osakerahastoihin.

Suomeen rekisteröityihin sijoitusrahastoihin sijoitettiin lokakuussa nettomääräisesti 274 miljoonaa euroa, kertoo Finanssiala tiedotteessaan. Rahastopääoma kuitenkin pieneni markkinakehityksen vuoksi.

Yhteenlaskettu rahastopääoman arvo oli kuun lopussa 122 miljardia euroa.

Finanssialan mukaan lokakuussa osakerahastoihin sijoitettiin nettomääräisesti yhteensä 448 miljoonaa euroa uutta pääomaa. Lyhyen koron rahastoihin sijoitettiin 134 miljoonaa ja yhdistelmärahastoihin 94 miljoonaa euroa. Lisäksi vaihtoehtoisiin rahastoihin sijoitettiin yhteensä 12 miljoonaa euroa uutta pääomaa. Eniten lunastuksia tehtiin pitkän koron rahastoista, nettomääräisesti yhteensä 414 miljoonaa euroa.

Osakerahastoissa eniten varoja sijoitettiin Pohjois-Amerikkaan, Eurooppaan ja globaalisti sijoittaviin rahastoihin, yhteensä 246 miljoonaa euroa. Rahastosijoittajat lunastivat pääomia vain globaalisti sijoittavista rahastoista, yhteensä 8 miljoonaa euroa.

”Eri osakerahastoluokkiin sijoitettiin lokakuussa hyvin hajautetusti, mikä kielii siitä, että sijoituksille haettiin turvaa riskejä hajauttamalla. Osakekurssien heilunta tarjosi sijoittajille hyviä sijoitushetkiä. Koronakriisin toinen aalto jakaa maailmantalouden ensimmäistä aaltoa selkeämmin kriisistä hyötyjiin ja häviäjiin. Kaikkien katseet ovat kuitenkin vielä hetken Yhdysvaltojen presidentinvaalien tuloksen analysoinnissa”, summaa asiantuntija Mariia Somerla Finanssiala ry:stä.

Pohjoismaihin sijoittava rahastoluokka menestyi parhaiten Sharpen mittarilla (Sharpe 12 kk 0,60). Mitä suurempi Sharpen luku on, sitä paremmin rahasto on tuottanut suhteessa riskiinsä.

Pitkän koron rahastoissa uusia varoja sijoitettiin pääasiassa globaalisti luokiteltuihin yrityslainoihin sijoittaviin rahastoihin, yhteensä 27 miljoonaa euroa. Pääomia lunastettiin erityisesti euroalueen valtioriskiin ja luokiteltuihin yrityslainoihin sijoittavista rahastoista, yhteensä 291 miljoonaa euroa.

Korkorahastoista parhaaseen vuosituottoon ylsivät euroalueen valtioriskiin sijoittavat rahastot 2,0 prosentin keskimääräisellä tuotolla. Sama rahastoluokka menestyi myös parhaiten Sharpen mittarilla (Sharpe 12 kk 0,47).

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös