KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Yrittäjä, pyöriikö bisnes, mutta rahaa ei näy? Näissä tapauksissa perintäpalvelut auttavat

Koronavirus on näkynyt enemmän tai vähemmän jokaisen yrittäjän arjessa – jos ei puhtaasti yrityksen omassa toiminnassa, niin vähintään asiakkaiden kanssa.

Vuosi 2020 on pitänyt sisällään toinen toistaan odottamattomampia käänteitä, joita edes hurjimmatkaan ennustajat eivät olisi osanneet ennakoida. Erilaiset rajoitukset ja lockdownit ovat saattaneet sulattaa tietyillä toimialoilla koko bisneksen alta vain yhdessä päivässä.

Koronavirus ja siitä aiheutuneet toimenpiteet ovatkin vaikuttaneet lähes kaikkiin yrityksiin. Jos rajoitukset eivät ole koskeneet suoraan kaikkia yrityksiä, ne ovat hyvin suurella todennäköisyydellä koskeneet vähintäänkin yritysten asiakkaita.

Mistä yrittäjän rahaongelmat johtuvat?

Yrityksien rahaongelmat eivät ole yksin koronan aiheuttamaa, vaan ongelmia on saattanut olla myös ennen viruksen ilmaantumista arkeemme. Myös koronaa edeltävällä aikakaudella rahaongelmien perimmäinen syy on saattanut löytyä asiakkaista.

Yrityksillä on saattanut kertyä pöytälaatikkoon maksamattomia myyntilaskuja, joita ei ole edes huomautuskirjeelläkään saatu maksetuksi. Tällöin perintätoimiston lähettämä maksuvaatimus antaa vauhtia saatavan kotiutumiseen.

Monesti pelkkä tieto siitä, että saatava on siirretty perintään, antaa lisämotivaation laskun hoitamiseen. Se mahdollistaa asiakkaalle myös valvotun maksusuunnitelman teon, jolloin saatava saadaan maksettua erissä.

Myöhässä maksetut laskut saattavat pahimmillaan halvaannuttaa koko liiketoiminnan. Vaikka yrityksen toiminta pyörii normaalisti, maksamattomat tai ihan vain myöhässä maksetut laskut saattavat koitua yrityksen kohtaloksi.

Viivästyneet tai kokonaan maksamatta jääneet maksut ovat valitettavasti kyllä melko arkipäivää yritysmaailmassa. Tämä on eräällä tavalla yrittämisen pakollisia varjopuolia.

Perintäpalveluilla helpotat arkeasi

Asiakkaiden maksukäyttäytymistä voidaan kuitenkin vauhdittaa. Yrittäjä voi käyttää laskutukseen ja perintään erikoistunutta perintätoimistoa. Nämä huolehtivat ammattimaisesti saatavien muistutuksista ja mahdollisista perintätoimenpiteistä säntillisesti ja asiakasta kunnioittaen.

Esimerkiksi laskutukseen ja perintään erikoistunut Perintä247 valvoo huomautuksin, että yrityksen saatavat tulevat viipymättä maksettua. Palvelun kautta voit lähettää joko yksittäisiä maksuhuomautuksia tai aktivoida erillisen perintätoimeksiannon.

Palvelun hyötyjä yrittäjälle on nopeutunut saatavien kotiutus yrityksen pankkitilille, kun maksut eivät enää tule myöhässä. Tämän lisäksi pitkällä aikavälillä myös asiakkaat oppivat siihen, että saatavat tulee jatkossakin hoitaa sovittujen aikataulujen mukaisesti.

Perintä247 on Oy Aurum Contactor Ltd:n pikaperintäpalvelu. Aurum on harjoittanut toimiluvallista perintätoimintaa yrityksille vuodesta 2009 alkaen. 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös