Yritysuutiset

Tietoturvayhtiö SSH raketoi pörssissä – syynä uusi sopimus

SSH osakekurssi sijoittaminen pörssi tietoturvayhtiö

SSH Communications Security on valittu merkittäväksi salaintuotteiden ja -palveluiden toimittajaksi monivuotisella sopimuksella.

Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että se on valittu toimittamaan salaintuotteita, tuotteisiin liittyviä ylläpito-, tuki- ja huoltopalveluita sekä erikseen tilattavia asiantuntijapalveluita monivuotisella sopimuksella.

SSH ei kerro, minkä yhtiön kanssa sopimus on tehty.

Sopimuksen arvo on SSH:n mittakaavassa suuri: täysimääräisesti toteutuessaan kaikkine optioineen se on noin 20 miljoonaa euroa. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 14,4 miljoonaa euroa.

Sopimus ei sisällä määräostovelvoitetta. SSH toimittaa sopimuksen nojalla tilattavat tuotteet ja lisenssit kokonaan tilauspohjaisena palveluna. SSH ei odota sopimuksella olevan vaikutusta kuluvan vuoden näkymiin tai voimassa olevaan ohjeistukseen.

“Tuotekehitystiimimme on luonut onnistuneesti seuraavan sukupolven salausteknologiaa edustavan kokonaisuuden, joka on nyt saanut kaupallisen lähtölaukauksensa. Tämä vahvistaa osaltaan myös SSH:n kasvustrategian toteuttamista,” sanoo SSH:n talousjohtaja ja salainliiketoiminnan johtaja Niklas Nordström.

Valinta on vahva luottamuslause SSH:n teknologialle sekä salausosaamiselle ja avaa myös muita kaupallisia sekä strategisia mahdollisuuksia, kertoo SSH:n toimitusjohtaja Teemu Tunkelo.

Tietoturvayhtiön tammi – syyskuun liikevaihto laski 19,1 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Liikevaihto 8,3 miljoonaa euroa. Käyttökate oli sama kuin vuosi sitten eli 0,4 miljoonaa euroa. Liiketappio nousi viime vuoden -1,1 miljoonasta eurosta -1,2 miljoonaan euroon.

Kolmannen vuosineljänneksen tulosraportissa SSH kertoi, että se odottaa koronapandemian haitallisten vaikutusten jatkuvan ainakin loppuvuoden 2020 ajan. Yhtiö odottaa kuitenkin liiketoimintaympäristön alkavan normalisoitua ja suorituksemme parantuvan tulevien vuosineljännesten aikana perustuen myyntinäkymiin. SSH ei myöskään pidä todennäköisenä, että asiakkaat voivat lykätä kriittisiä infrastruktuuriprojektejaan loputtomasti.

Yhtiön ilmoitus uudesta sopimuksesta nähtiin markkinoilla merkittävänä uutisena. SSH:n osake nousi peräti 34 prosenttia perjantaina Helsingin pörssissä.

Yhtiötä seuraa analyysitalo Inderes, joka on tähän mennessä antanut osakkeelle myyntisuosituksen 0,8 euron tavoitehinnalla.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös