Sijoitusuutiset

Takkavalmistaja Tulikivi villitsee markkinoita loppuvuoden hurjalla kurssikiidolla

Perinteikkäiden vuolukivitakkojen valmistaja on ollut viime viikkojen tulikuuma osake.

Tulikivi osakekurssi sijoittaminen pörssi

Tulikiven osakekurssi on noussut kuukaudessa yli 200 prosenttia ja viimeisen viikon aikana yli 90 prosenttia. Osake lähti rakettimaiseen nousuun 18.12. yhtiön annettua positiivisen tulosvaroituksen.

Senttiosake nousi nopeasti 0,14 eurosta 0,46 euroon. Positiivisen tulosvaroituksen jälkeen myös osakkeen vaihto on ollu poikkeuksellisen suurta.

Tulikivi nostaa ohjeistustaan vuodelle 2020 arvioiden liikevaihdon olevan noin 29 miljoonaa euroa ja vertailukelpoisen liiketuloksen noin 1,0 miljoona euroa. Aiemmin 6.11. julkaistussa osavuosikatsauksessa yhtiö oli arvioinut vuoden 2020 liikevaihdon olevan 27-29 miljoonaa euroa, ja vertailukelpoisen olevan voitollinen. Viime vuonna liiketulos ilman arvonalennuksia oli 0,0 miljoonaa euroa.

Yhtiö oli aiemmin toukokuussa antanut tulosvaroituksen koronapandemian vuoksi.

Näkymien parantumiseen vaikuttaa loppuvuoden hyvä kysyntä viennin päämarkkina-alueilla.

Konsernin liikevaihto oli kolmannella vuosineljänneksellä 6,9 miljoonaa euroa, kun se vuosi sitten oli 6,6 miljoonaa euroa. Liiketulos nousi kolmannella vuosineljänneksellä 0,6 miljoonaan euroon viime vuoden 0,1 miljoonasta eurosta.

Toimitusjohtaja Heikki Vauhkosen mukaan kolmannella vuosineljänneksellä liikevaihto kasvoi koronapandemian lisättyä kuluttajien kiinnostusta remontointiin, loma-asuntoihin sekä pientaloasumiseen niin kotimaassa kuin vientimaissa.

Liiketoiminnan kannattavuus parantui hinnankorotusten ja tuottavuustoimenpiteiden sekä kiinteiden kulujen säästöjen ansiosta.

Tulikivi hakee tänä vuonna tuloskäännettä. Yhtiön tulos ennen veroja oli vuonna 2018 tappiollinen 1,8 miljoonaa euroa ja viime vuonnakin vielä 1,5 miljoonaa euroa tappiollinen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös