KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Kryptovaluutoilla on nyt mahdollista saada korkotuottoja

Kryptovaluuttojen tuotto ei ole enää pelkän arvonnousun varassa. Kryptovaluuttojen lainamarkkinat tarjoavat mahdollisuuden korkotuottoihin.

Bitcoin on tarjonnut viime kuukausina sijoittajille muhkeita tuottoja arvonnousuna. Sijoituskohteena se on kuitenkin riskialtis, sillä sen arvonvaihtelu eli volatiliteetti on suurta. Vanha sijoitusviisaus riskin ja tuoton kohtalonyhteydestä pätee kryptovaluuttoihinkin.

Kryptovaluutoista on kuitenkin mahdollista saada myös korkotuottoja.

Kryptovaluuttoihin liittyviä palveluja tarjoava Coinmotion aloitti yhteistyön suomalaisen Tesseract Investmentin kanssa maaliskuussa 2020. Yhteistyö mahdollistaa sen, että sijoittajat voivat saada korkoa Coinmotionissa säilytettäville kryptovaluuttasijoituksille.

Yhteistyön myötä Coinmotioniin on integroitu Tesseractin palvelu, jonka avulla kryptovaluuttasijoittaja nyt saada korkoa sijoituksilleen lainaamalla niitä eteenpäin.

“Kryptovaluuttojen lainausmarkkinat ovat kehittyneet nopeasti viimeisen kahden vuoden aikana. Haluamme tarjota myös Coinmotionin asiakkaille mahdollisuuden ansaita korkoa sijoituksilleen uuden yhteistyön myötä”, totesi Coinmotionin toimitusjohtaja Heidi Hurskainen viime maaliskuussa.

Hurskainen kuitenkin muistuttaa, että palvelun käyttöä harkitsevien asiakkaiden tulee tietysti pohtia myös koron ansaitsemiseen liittyviä riskejä suhteessa tuottomahdollisuuksiin. Lainapohjaisiin korkopalveluihin liittyy nimittäin aina myös vastapuoliriski.

Kryptovaluuttojen lainamarkkina on kovassa kasvussa

Kryptovaluuttojen lainamarkkinat ovat vielä pienet kovasta kasvusta huolimatta, toteaa Coinmotionin sisällöntuottaja Pessi Peura.

Peuran mukaan kryptovaluuttojen lainausmarkkina on uusi toimiala ja vielä varsin pieni verrattaessa perinteisessä taloudessa liikkuviin rahamääriin. Kasvu on hänen mukaansa kuitenkin viimeisen vuoden aikana ollut räjähdysmäistä ja tarvetta kryptovaluuttoihin liittyville lainapalveluille selvästi riittää.

Coinmotionin mukaan markkinoilla tehdään runsaasti kryptovaluuttojen välistä vaihdantaa, lainausta sekä esimerkiksi velkavipukauppaa, mitä varten on sekä yksityisten sijoittajien, että instituutioiden lainattava kryptovaluuttoja.

Korko määräytyy markkinoilla sen hetken kysynnän ja tarjonnan mukaan, kuten muillakin lainamarkkinoilla. Maksettavat korot maksetaan sijoittajalle siinä valuutassa, mitä sijoittaja on siirtänyt korkotililleen.

Miten korkotili toimii?

Korkotilille tallettaminen on nopeaa ja helppoa. Talletuksen tehdäkseen sijoittajalla tulee olla tunnistettu Coinmotion-tili, jolle on ennen korkotilille tallettamista siirretty eurovaroja sekä ostettu kryptovaluuttoja. Korkotili löytyy Coinmotionista kirjautumalla sisään, ja navigoimalla kohtaan Säästöt – Korkotili.

Talletuksen tekeminen korkotilille tapahtuu siten, että valitaan haluttu kryptovaluutta, summa ja tee talletus. Tämän jälkeen varat siirtyvät korkotilille korkoa kasvamaan.

Päivittäinen korko lasketaan “korkoa korolle” -periaatteella. Nostoaika on enintään 30 päivää, ja korkosijoittaja voi tehdä nostopyynnön varoilleen koska tahansa. Korkotili -sivulta näkee korkotilille tallennetut varat, kertyneet korkotulot, sekä markkinoiden tämänhetkiset korkotasot.

Korkotilille varoja siirrettäessä ei ole kuluja. Sijoittajaa ei myöskään veloiteta varojen säilyttämisestä korkotilillä. Noston yhteydessä veloitetaan pieni siirtokulu.

Lue lisää korkotilistä Coinmotionin blogista, ja löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin ohjekeskuksesta. Coinmotion-tilin voit avata täältä

Coinmotion​ ​-​ ​SalkunRakentaja ​-​​yhteistyötarjous

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun ja aloita kaupankäynti kryptovaluutoilla.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1% treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös