Yritysuutiset

Fiskars nostaa näkymiään – ”Kuluttajat etsivät elämyksiä arjessaan”

Brändiyhtiö Fiskars nostaa näkymiään vahvan alkuvuoden johdosta.

Fiskarsin arvostuskertoimieh kehitys viimeisen viiden vuoden aikana.

Yhtiön koko vuoden 2021 näkymät ovat parantuneet odotettua myönteisemmän tuloskehityksen johdosta vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Yhtiö odottaa nyt, että vuonna 2021 konsernin vertailukelpoinen käyttökate (EBITA) jää alle vuoden 2020 tason, mutta ylittää 120 miljoonaa euroa.

Aiemman ohjauksen mukaan yhtiö odotti, että vuonna 2021 konsernin vertailukelpoinen käyttökate jää alle vuoden 2020 tason, mutta ylittää 110 miljoonaa euroa.

Vertailukelpoinen käyttökate tulee yhtiön mukaan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä kasvamaan merkittävästi edellisvuoden tasolta. Vuoden 2020 ensimmäisen neljänneksen tulosta painoi koronapandemia.

”Myönteinen kehitys on jatkunut vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.  Vaikka liikkeitä on ollut suljettuna joillain markkinoilla, on liikevaihto kasvanut vahvan kysynnän tukemana”, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Nathalie Ahlström.

Ahlströmin mukaan kysyntä on ollut vahvaa kaikissa liiketoimintayksiköissä.

”Kuluttajat etsivät elämyksiä arjessaan ja olemme menestyksekkäästi vastanneet näihin tarpeisiin. Näkyvyys pysyy kuitenkin edelleen heikkona Covid-19-pandemiasta johtuen; vähittäiskaupan sekä kuluttajien kysynnän kausivaihtelut saattavat edelleen poiketa normaalista.”

Näkyvyys pysyy silti heikkona. Fiskarsin mukaan pandemia vaikuttaa perustavanlaatuisesti kuluttajien elämään, ja vaikuttaa esimerkiksi käytettävissä oleviin tuloihin, ostovalintoihin ja kuluttajien käyttäytymiseen. Nämä voivat tuoda sekä haasteita että mahdollisuuksia Fiskars Groupille.

Merkittävä osa yhtiön säästötoimenpiteistä vuonna 2020 oli väliaikaisia ja kohdistui esimerkiksi markkinointiin. Kestävä liiketoiminta ei mahdollista yhtä mittaviin väliaikaisiin kustannussäästöihin tähtääviä toimenpiteitä pidempikestoisesti. Lisäksi käynnissä olevien uudelleenjärjestely- ja muutosohjelmien hyödyt toteutuvat täysimääräisesti vuonna 2022.

Fiskars Groupin liiketoiminta kehittyi koronasta huolimatta poikkeuksellisen hyvin vuonna 2020. Sekä liikevaihto että vertailukelpoinen käyttökate kasvoivat edellisvuoteen verrattuna. Vahva suoritus jatkui kausiluonteisesti tärkeällä viimeisellä vuosineljänneksellä.

Fiskarsin ennustetulla tuloskehityksellä laskettu arvostuskerroin P/E-kerroin on ollut nousussa kesästä 2017 lähtien ja se on jo yli 27x. EV/EBITDA sen sijaan on pysytellyt alle 10:ssä.

Fiskars julkaisee tammi-maaliskuun 2021 osavuosikatsauksensa 29.4.2021.

Kommentoi
Ylös
>