Sijoitusuutiset

Orthexin listautumisanti ylimerkittiin ja yhtiö saa yli 21 000 uutta pienomistajaa

Muovisia käyttötavaroita valmistavan Orthexin listautumisanti on ylimerkitty ja listautuminen toteutetaan suunnitellusti.

Orthexin tarjottavien osakkeiden merkintähinta oli yleisöannissa ja Instituutioannissa 6,82 euroa osakkeelta ja henkilöstöannissa 6,14 euroa osakkeelta, mikä yhteensä vastaa noin 121 miljoonan euron markkina-arvoa yhtiölle välittömästi listautumisannin jälkeen.

Suomalaisten ja kansainvälisten sijoittajien kysyntä oli yhtiön mukaan listautumisannissa erittäin vahvaa, ja anti ylimerkittiin moninkertaisesti.

Yleisöannissa vastaanotettiin merkinnät peräti yli 21 300 sijoittajalta. Orthexin osakkeenomistajien määrä nousee Listautumisannin myötä yli 21 400 osakkeenomistajaan.

Kaupankäynnin Orthexin osakkeilla odotetaan alkavan Nasdaq Helsinki Oy:n prelistalla arviolta 25.3. ja pörssilistalla arviolta 29.3.

Listautumisannissa Orthex laskee liikkeeseen noin 1,48 miljoonaa uutta osaketta, mikä vastaa noin 8,3 prosenttia yhtiön ulkona olevien osakkeiden kokonaismäärästä listautumisannin jälkeen.

Ylikysynnän johdosta Orthexin hallitus on päättänyt korottaa henkilöstöannissa tarjottavien uusien osakkeiden määrää alustavasta 100 000 uuden osakkeen enimmäismäärästä 156 236 uuteen osakkeeseen. Lisäksi yleisöannin moninkertaisen ylimerkinnän johdosta Orthex ja pääomistaja ovat päättäneet siirtää 477 452 tarjottavaa osaketta instituutioannista yleisöantiin.

Yleisöannissa tehdyt sitoumukset hyväksytään kokonaan 62 tarjottavaan osakkeeseen saakka. Henkilöstöannissa tehdyt sitoumukset hyväksytään kokonaan.

Orthex saa listautumisannista noin 10 miljoonan euron bruttovarat ja myyvät osakkeenomistajat yhteensä noin 72,8 miljoonan euron bruttovarat olettaen, että lisäosakeoptio käytetään täysimääräisesti.

”Olemme iloisia sijoittajien suuresta kiinnostuksesta Orthexia kohtaan. Onnistuneen listautumisannin ansiosta Orthex voi ottaa seuraavan askeleen strategian toteuttamisessa: tavoitteena on rakentaa Orthexista entistä kansainvälisempi yhtiö sekä panostaa verkkokaupan kasvumahdollisuuksiin. Kiitän osaltani kaikkia nykyisiä ja uusia osakkeenomistajia luottamuksesta!”, Sanna Suvanto-Harsaae, Orthexin hallituksen jäsen (hallituksen puheenjohtaja listautumisen jälkeen) toteaa.

Orthex on Pohjoismaiden johtava valmistaja käyttötavaroissa. Yrityksellä on vahvat perinteet kodin käyttötavaroiden teossa ja markkinoinnissa jo vuodesta 1914 lähtien. Sen tuotteita myydään useimmissa suurissa päivittäistavaraketjuissa Pohjoismaissa ja 40 eri maassa ympäri maailmaa.

Orthexin tunnetuimpia tuotemerkkejä ovat Orthex, SmartStore ja GastroMax.

Orthexin keskeisiin maantieteellisiin markkinoihin kuuluvat Pohjoismaat ja vientimarkkinat, mukaan lukien Saksa, Ranska ja Yhdistynyt kuningaskunta. Orthexin pääkonttori on Espoossa, ja sillä on seitsemän paikallista myyntitoimistoa Pohjoismaissa, Saksassa, Ranskassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Listautumisannin tavoitteena on asemoida Orthex sen seuraavaan kehitysvaiheeseen nostamalla sen profiilia ja parantamalla edelleen Orthexin näkyvyyttä Pohjoismaissa ja muualla Euroopassa.

Listautumisanti mahdollistaa yhtiön pääsyn pääomamarkkinoille, sen omistuspohjan laajenemisen ja osakkeiden likviditeetin lisääntymisen. Lisänäkyvyyden odotetaan myös lisäävän edelleen Orthexin tunnettuutta yleisön keskuudessa ja työnantajana ja näin ollen parantavan Orthexin kilpailukykyä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös