Kasvuosakkeet

Peliyhtiö Rovio saa pankilta ostosuosituksen – muhkea kassa on mahdollisuus

Peliteollisuus konsolidoituu vauhdilla. Se voi tuoda mobiilipeliyhtiö Roviolle mahdollisuuden kasvun kiihdyttämiseen.

Erityisesti Angry Birds peleistään tunnettu Rovio Entertainment on maailmanlaajuinen, mobiilipeleihin keskittyvä peliyhtiö, jonka kehittämiä pelejä on tähän mennessä ladattu jo yli 4,5 miljardia kertaa. Yhtiö tarjoaa useita mobiilipelejä, animaatioita ja on tuottanut Angry Birds -elokuvan vuonna 2016, ja elokuvan jatko-osa, Angry Birds -elokuva 2 julkaistiin 2019. Yhtiö on listattu Helsingin pörssin päälistalla.

Yhtiö ei ole vuoden 2017 jälkeen onnistunut enää kasvattamaan liikevaihtoaan, mutta oikaistu liikevoitto ylsi viime vuonna yli 47 miljoonaan euroon, mikä on korkein lukema viimeisen kuuden vuoden aikana.

”Rovion vuosi 2020 päättyi vakaaseen pelien myyntiin, hyvään kannattavuuteen ja vahvaan kassavirtaan. Viimeisen neljänneksen aikana pelien bruttomyynti kasvoi vuositasolla vertailukelpoisin valuuttakurssein”, totesi tilinpäätöksen yhteydessä Rovion toimitusjohtaja Alex Pelletier-Normand.

Pelletier-Normandin mukaan yhtiön uudet peliprojektit edistyvät hyvin koronapandemian tuomasta poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta.

Viime vuoden viimeisellä neljänneksellä Angry Birds 2:n bruttomyynti kasvoi vuositasolla ja yhtiö julkaisi peliin merkittävän Arena 2.0 -päivityksen. Sen sijaan Angry Birds Dream Blast -pelin liikevaihto laski vuositasolla johtuen paljon alemmista käyttäjähankintainvestoinneista. Angry Birds Friends -pelillä oli paras vuosineljännes sitten kolmannen neljänneksen vuonna 2018.

Vuosineljänneksen aikana Rovio jatkoi uusimman pelinsä Small Town Murdersin asteittaista kasvattamista tuomalla peliin uutta sisältöä, uusia kieliversioita ja ominaisuuksia pelin loppuun eritoten kasvattamaan pelaajien aktiivisuutta ja mahdollistamaan pelin kasvua.

Rovion mukaan mobiilipelimarkkinat jatkavat kasvuaan kasuaalipelien ollessa merkittävä kasvun ajuri. Koronapandemia kiihdyttää puolestaan muutoksia kuluttajien käyttäytymisessä ja markkinatrendeissä. Näillä on tärkeä vaikutus sekä nykypelien operaatioon että uusien pelien kehitykseen.

Nämä asiat yhdistettynä muihin alan muutoksiin, kuten Applen tietosuojakäytäntöön, lisäävät lyhyen ajan epävarmuutta markkinaympäristössä, Rovio arvio.

Danske Bankin analyytikko Veikko Silvasti arvioi pankin aamukatsauksessa, että Rovion tilanteesta löytyy ”Potentiaalisia laukaisijoita tulevaan uudelleenarviointiin”. Toisin sanoen positiivisille yllätyksille on tilaa.

”Rovio julkaisee uuden pelin huhtikuussa ja odotamme toista pelin lanseerausta Q4 21:llä. Perustamme tulevien pelien liikevaihdon ennusteemme aiempien pelien suoriutumiseen. Positiivisiin yllätyksiin on tilaa, sillä odotamme uusien pelien huippumyynnin olevan 7,5 miljoonaa euroa kvartaalia kohden, kun taas Angry Birds Dream Blast (julkaistu Q1 19) saavutti 19 milj. euron kvartaalikohtaisen liikevaihdon”, Silvasti ennustaa.

Danske Bank odottaa Rovion liikevaihdon yhdistetyn vuosittaisen kasvuasteen olevan 3,5 prosenttia vuosille 2020 – 2023 mikä ylittää analyytikoiden 1,6 prosentin konsensusennusteen.

Silvastin mukaan yrityskaupat ovat mahdollisia, sillä Rovion kassasta löytyy pelimerkkejä.

”Pidämme yritysostoja ja fuusioita houkuttelevana vaihtoehtona arvon vapauttamisen lisäämiseen, sillä sopivat yrityskaupat vauhdittaisivat kasvua ja monipuolistaisivat peliportfoliota. Rovion nettokassa 2,7x 2021E EBITA mahdollistaa varsin huomattavan yritysoston tai fuusion.”

Silvastin mukaan peliteollisuus konsolidoituu vauhdilla. Rovio voi olla myös kohde suuremmalle konsolidaattorille, jolla on tällä hetkellä alhainen arvostus.

Jos Rovio saavuttaa kasvun, näkee Danske Bank potentiaalia uudelleenarvioinnille. Silvastin mukaan Rovion osake treidaa tämän vuoden ennusteella noin 8x EV/EBIT -kertoimella, kun nopeimmin kasvavien verrokkien vastaavat kertoimet ovat noin 17x. Rovio on siis alehinnoissa verrattuna kilpailijoihinsa.

Danske Bank jatkaa Rovion osakkeen ostosuositusta ja 8,0 euron 12 kuukauden tavoitehintaa. Roveniota seuraavista analyytikoista kolme antaa osakkeelle tällä hetkellä ostosuosituksen ja kahden suositus on pidä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös