Talouden trendit

Teknologiayhtiö Vincit laajentaa yrityskaupalla Yhdysvaltojen liiketoimintaansa

Vincitin Yhdysvaltojen liiketoiminta saa yrityskaupasta kovan kasvusykäyksen.

Vincit California laajentaa toimintaansa Arizonaan ostamalla Vuria LLC:n koko liiketoiminnan. Vuria on vuonna 2001 perustettu ohjelmistokehitykseen ja digitaaliseen suunnitteluun erikoistunut yritys, joka suunnittelee ja toteuttaa asiakkailleen eCommerce ja asiakkuudenhallinnan ratkaisuja sekä verkkosivuja ja mobiilisovelluksia.

Vuria myös ylläpitää toteuttamiaan sovelluksia ja sivustoja. Vurian vuoden 2020 liikevaihto oli 2,2 miljoonaa dollaria. Henkilöstöä yrityksellä on 21 ja aktiivisia asiakkaita lähes 300.

Laajentumisen myötä Vincitin Yhdysvaltojen liiketoiminta raportoidaan jatkossa nimellä Vincit USA. Aiemmin nimi oli Vincit California.

Vincitin toimitusjohtaja Mikko Kuitunen kertoo, että yhtiö näkee Arizonassa merkittävän potentiaalin Vincitin tarjoamille palveluille ja etsineet pääsyä tähän markkinaan.

”Nyt sellainen on löytynyt ja tämä liiketoimintakauppa on mainio päänavaus mahdollisuuden hyödyntämiseksi. Saamme Vurian pätevän tiimin ja valmiin asiakaskunnan myötä lentävän lähdön Arizonan valtaukseen”, Kuitunen toteaa.

Vurian liiketoimintojen osto tukee Vincit USA:n strategian mukaista suunnitelmaa sekä maantieteellisen laajentumisen, että tarjoaman monipuolistamisen näkökulmasta, kertoo puolestaan Vincit USA:n toimitusjohtaja Ville Houttu.

”Lisäksi ylläpitopalvelut tuovat salkkuumme aivan uuden tasaista kassavirtaa tuottavan palvelun, jota tulemme tarjoamaan myös muille Vincit USA:n asiakkaille”, Houttu toteaa.

Liiketoimintakaupalla ei ole vaikutusta Vincitin helmikuun alussa julkaiseman tilinpäätöstiedotteen yhteydessä ilmoitettuihin vuoden 2021 näkymiin.

Vincitin ydinosaamiseen kuuluu ohjelmistokehitystä, palvelumuotoilua, konsultointia ja tuotteita, jotka liittyvät dataan pohjautuvien palveluiden hallintaan ja yksilölähtöisen johtamisen tekniseen tukemiseen. Yhtiö tuottaa IT-palveluita yritysasiakkaille ja julkisen sektorin toimijoille. Palvelut jakautuvat ohjelmistokehitykseen ja ICT-palveluihin. Yhtiön asiakkaat ovat pääasiassa suuria ja keskisuuria yrityksiä sekä julkisen sektorin toimijoita.

Yhtiön liikevaihto on noussut 43 miljoonasta eurosta 52 miljoonaan kolmen viime vuoden aikana. Liikevoitto oli viime vuonna 8,2 miljoonaa euroa.

Vincit listautui pörssiin vuonna 2016. Vincit Oyj:n osakkeet on listattu Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalla.

Analyysitalo Inderes seuraa Vincitiä. Inderesin suositus Vincitin osakkeelle on osta ja osakkeen tavoitehinta on 10 euroa. Inderesin tämän vuoden tulosennusteella Vincitin P/E-kerroin on 17x.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös