Yritysuutiset

Harvia julkisti ällistyttävät myyntiluvut alkuvuodelta – saunan suosio kasvanut pandemian aikana

Saunatuotteiden valmistaja Harvia julkisti ennakkotietoja tammi-maaliskuun luvuista. Luvut ovat hämmästyttäviä.

Yhtiön mukaan vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä kysyntä oli erittäin vahvaa.

Liikevaihto kasvoi ensimmäisellä vuosineljänneksellä 94 prosenttia noin 39,6 miljoonaan euroon edellisvuoden 20,4 miljoonasta eurosta. Orgaanisen liikevaihdon kasvu ajanjaksolla oli 62 prosenttia.

Liiketulos kasvoi noin 11,0 miljoonaan euroon edellisvuoden 3,1 miljoonasta eurosta. Oikaistu liiketulos kasvoi noin 11,1 miljoonaan euroon edellisvuoden 4,2 miljoonasta eurosta.

Harvian mukaan perinteisesti vuoden ensimmäinen neljännes on ollut vahva sauna- ja spa-liiketoiminnassa. Nyt kasvua tuli kuitenkin rajusti edellisvuoden ensimmäiseen vuosineljännekseen verrattuna.

Liikevaihdon ja kannattavuuden positiivinen kehitys oli seurausta yhtiön mukaan erityisen hyvästä myynnin kasvusta suurimmalla osalla Harvian päämarkkinoista, sekä koko toimitusketjun vahvasta kehittymisestä. Huolimatta haastavasta tilanteesta markkinoilla, tärkeimpien materiaalien saatavuus ja hinnat ovat pysyneet suosiollisina.

Harvian näkymät loppuvuodelle tärkeimpien materiaalien ja komponenttien saatavuuteen ja hintoihin liittyen ovat kuitenkin epävakaat, yhtiö arvioi.

Saunan tunnettuus, suosio ja käyttö ovat lisääntyneet pandemian aikana ja vahvistaneet kysyntää sauna- ja spa-markkinoilla. Yrityksen johdon arvion mukaan osa tästä kasvusta on johtunut aikaistetusta kysynnästä, eikä näin ollen vaikuta sauna- ja spa-markkinan pitkän tähtäimen kasvuodotuksiin tai Harvian pitkän tähtäimen tavoitteisiin. 

Harvian toimintakyky on säilynyt pandemiasta huolimatta hyvänä ja yhtiö on jatkanut tuottavuuden systemaattista parantamista.

Harvia julkaisee vuoden 2021 ensimmäisen vuosineljänneksen osavuosikatsauksen 5.5.2021. Hiljaisen jakson vuoksi yhtiö ei kommentoi tulosta tarkemmin ennen osavuosikatsauksen julkistamista.

Harvia on liikevaihdolla mitattuna yksi maailman johtavista sauna- ja spa-markkinoilla toimivista yhtiöistä. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli 109,1 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa työskentelee yli 600 alan ammattilaista Suomessa, Kiinassa ja Hongkongissa, Romaniassa, Itävallassa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Virossa ja Venäjällä. Muuramessa Harvian pääkonttorin yhteydessä sijaitsee myös yhtiön suurin saunojen ja saunakomponenttien tuotantolaitos.

Kommentoi
Ylös
>