Sijoitusuutiset

MOT: Suomalaispariskunta sijoitti tuhansia euroja arvottomiin kultasijoituksiin

Ylen MOT kertoo merkillisestä sijoitushuijauksesta.

MOT:n mukaan suomalainen pariskunta sijoitti muutama vuosi sitten erinomaiselta tarjoukselta vaikuttaneeseen kultasijoitukseen. Sijoitussumma oli 12 000 euroja.

Global Intergold -niminen yhtiö lupasi sijoitukselle peräti 18 prosentin vuosituottoa. Sellainen vuosituotto on paljon. Esimerkiksi riskisten osakesijoitusten keskimääräinen pitkän aikavälin vuosituotto on noin seitsemän prosenttia.

Korkea tuotto tuo mukanaan aina myös korkean riskin. MOT:n mukaan suomalaispariskunnalle luvattiin kuitenkin turvallista tuottoa, minkä olisi jo pitänyt saada hälytyskellot soimiaan.

Suomalaisille ei lupailtu vain kultatuottoja, vaan tarjous sisälsi vaikeasti ymmärrettävän tarjouksen. Tarjouksessa vilisi sellaiset käsitteet kuin “fraktaalit” ja “tokenit”. Pariskunta ei MOT:n mukaan oikeasti ymmärtänyt, mihin olivat sijoittamassa.

12 000 euron sijoitus osoittautui kaikkea muuta kuin turvalliseksi.

MOT:n mukaan Global Intergold leviää verkostomarkkinoinnin avulla ja se kertoo tarjoavansa jäsenilleen kultaa 6–8 prosenttia maailmanmarkkinahintoja alhaisemmalla hinnalla. Lisäksi verkosto lupaa sijoitusten arvon nousevan vuosittain noin kuusi prosenttia. Näistä muodostuu siis lupaus 18 prosentin tuotosta.

Tuo kuuden prosentin vuosituoton sijoitus on arvopaperisijoitus, jonka verkostoon sijoittaneet voivat muuttaa Global Intergoldin emoyhtiön osakkeiksi.

Tämä yritys on MOT:n mukaan todellisuudessa vain arvoton pöytälaatikkoyhtiö, jolla ei ole mitään todellista toimintaa.

MOT:n selvitys on jälleen hyvä muistutus ajattomasta sijoitusviisaudesta: kannattaa aina epäillä sijoitustarjousta, jossa tarjotaan korkeaa tuottoa pienillä riskeillä. Jos jokin on liian hyvää ollakseen totta, se sijoittamisessa sitä yleensä on.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös