Sijoitusideat

Analyytikot: Käytettyjä autoja myyvä Kamux on houkutteleva ostolappu

Useat tekijät tukevat Kamuxin kannattavaa kasvua. Osake ei ole kasvunäkymiin suhteutettuna kallis, arvioivat Inderesin analyytikot.

Käytettyjen autojen myyntiin erikoistuneen Kamuxin vuosi 2020 oli väkevä. Liikevaihto kasvoi 10 prosenttia vuodesta 2019 ja oli 724 miljoonaa euroa. Liikevoitto kasvoi yli 23 prosenttia yltäen yli 32 miljoonaan euroon.

Sekä Ruotsissa että Saksassa liikevaihto kasvoi erittäin vahvasti, vaikka loppuvuonna pahentunut koronatilanne heijastuikin kaupankäynnin volyymiin erityisesti joulukuussa.

Kamuxin liiketoimintamalli toimii jatkossakin

Kamuxin tavoitteet strategiakaudellaan vuosina 2021 – 2023 ovat kovat. Se tavoittelee yli 20 prosentin vuotuista liikevaihdon kasvua, vuosittain kasvavaa oikaistua liikevoittoa ja yli 3,5 prosentin oikaistua liikevoittomarginaalia sekä yli 25 prosentin oman pääoman tuottoa.

Lisäksi yhtiön tavoitteena on jakaa osinkona vähintään 25 prosenttia tilikauden voitosta.

Kuluvana vuonna autoliike odottaa liikevaihdon olevan 800 – 850 miljoonaa euroa ja oikaistun liikevoiton kasvavan edellisvuodesta.

Kamuxin vahvuuksia ovat digitalisaatio ja tehokas myyntiketjun- ja verkoston hallinta.

Autoliike luottaa toiminnassaan vahvasti digitalisaatioon. Perinteisestä kivijalkaan keskittyvästä vähittäiskaupasta poiketen Kamuxin liiketoimintamalli on ollut alusta lähtien digitaalinen ja digitaalisuuden rooli yhtiössä vahvistuu edelleen.

Lisäksi Kamuxin toiminta perustuu autoliikkeiden ja verkon yhdistelmään, käytettyjen autojen ammattimaiseen hankintaan ja myyntiin, alhaisiin kiinteisiin kuluihin, nopeaan varastonkiertoon ja integroitujen palveluiden myyntiin.

Vaikka markkinaympäristö pysyy haastavana, pysyy Kamuxin suorituskyky hyvänä, uskovat Inderesin analyytikot Petri Kajaani ja Thomas Westerholm.

”Koronapandemian aiheuttamat rajoitukset vaikuttivat Kamuxin liiketoimintaan vuonna 2020 mm. heikosta uusien autojen markkinasta johtuvan autopulan, myymälöiden väliaikaisten sulkemisten ja yleisen kuluttajan epävarmuuden kautta. Yhtiö ylsi näistä haasteista huolimatta kaikkien aikojen parhaimpaan liikevaihtoon ja liikevoittoon. Samat teemat näyttävät jatkuvan myös vuonna 2021”, Kajaani ja Westerholm toteavat Inderesin aamukatsauksessa.

Koronan tämän vuoden ”pehmeä ohjeistus” johtuu analyytikoiden mukaan koronapandemiasta, joka ei houkuttele uusien myymälöiden avauksiin ja sitä kautta hidastaa Kamuxin kasvusuunnitelman toteuttamista.

Osakkeen arvostus houkutteleva

Yhtiön pitkän tähtäimen kasvuajurit ovat kuitenkin kunnossa, Kajaani ja Westerholm uskovat.

”Kamuxilla on tehokas liiketoimintamalli, joustava kulurakenne, toimialan parhaat osto- ja myyntitiimit sekä vahvat digitaaliset valmiudet.”

Kamuxin osakkeen matala arvostus yhdistettynä vahvaan pitkän aikavälin kasvunäkymään tekevät osakkeesta houkuttelevan, analyytikot uskovat.

”Ennusteidemme mukaiset 2021 ja 2022 P/E-luvut ovat 20x ja 18x ja EV/EBITDA-kertoimet ovat 12x ja 11x. Mielestämme vahvat näytöt kannattavasta kasvusta, tehokas liiketoimintamalli ja lupaavat pitkän aikavälin tuloskasvunäkymät antavat hyvät perustelut osta-suositukselle.”

Kajaanin ja Westerholmin mukaan lisäksi yhtiöllä on vahva tase ja korkea pääoman tuotto, Johto sai uusien taloudellisten tavoitteiden myötä entistä enemmän liikkumavaraa pitkän aikavälin vision toteuttamiseen, mikä on olla Euroopan ykkönen käytettyjen autojen kaupassa.

Inderesin suositus Kamuxin osakkeelle on osta ja osakkeen tavoitehinta on 16 euroa.

Kommentoi
Ylös
>