Yritysuutiset

Revenio kasvatti oikaistua liiketulosta 117 prosenttia

Revenion osavuosikatsauksen myynti- ja tulosluvut olivat odotettuakin vahvemmat.

Terveysteknologiayhtiö Revenion liikevaihto nousi tammi-maaliskuussa peräti 40,8 prosenttia edellisvuodesta 16,8 miljoonaan euroon. Liikevaihdon valuuttakurssien vaikutuksella oikaistu kasvu tammi-maaliskuussa oli vieläkin enemmän, 44,5 prosenttia.

Yhtiön mukaan liiketoiminnan vahvaan kehitykseen vaikutti myynnin sujuminen hyvin kaikilla keskeisillä markkinoilla. Myös kuvantamislaitteiden myynnin kehitys oli positiivista alkuvuoden aikana ja investointihalukkuutta on löytynyt myös suurempiin investointeihin.

Liiketulos lähes kaksinkertaistui viime vuoden 2,4 miljoonasta eurosta 4,6 miljoonaan euroon, ollen 27,5 prosenttia liikevaihdosta. Yritysoston 0,6 miljoonan euron kertaluonteisilla kuluilla oikaistu liiketulos oli 5,2 miljoonaa euroa, ollen 31,3 prosenttia liikevaihdosta, kasvua lähes 117 prosenttia.

Oikaistu liiketulos ylitti selvästi 4,5 miljoonan euron analyytikoiden konsensusennusteen.

Toimitusjohtaja Jouni Toijala kertoo, että silmänpohjan kuvantamislaitteiden myynti kääntyi kasvu-uralle positiivisempien näkymien myötä ja on osoittanut merkkejä elpymisestä koronapandemiaa edeltävälle tasolle. Myynti kasvoi erittäin vahvasti kaikilla päämarkkinoilla.

Revenio jatkaa Toijalan mukaan strategiansa mukaisesti iCare-brändin tunnettuuden rakentamista ja asiakaskokemuksen parantamista.

”Tavoitteenamme on myös jatkaa vahvaa kannattavaa kasvua. Koska keskitymme silmän diagnostiikkaratkaisuihin, etsimme aktiivisesti kaupallisia yhteistyökumppaneita ydinliiketoimintojen ulkopuolelle jääville Cuticalle ja Venticalle”, Toijala toteaa.

Maaliskuussa tiedotettu Oculo-yritysosto on keskeinen osa Revenion strategiaa ja yhtiö ottaa sen myötä merkittävän askeleen kohti silmien hoidon integroituja ohjelmistoratkaisuita, Toijala toteaa.

”Vahvistamme yritysoston myötä silmien hoitoon liittyvien kliinisten ohjelmistoratkaisuiden osaamistamme ja se tukee myös asemaamme silmien kliinisen diagnostiikan kokonaisratkaisuiden kärkiyhtiönä. Silmien etäterveydenhuollon (telehealth) ja teknologiapohjaisten silmienhoitomallien merkitys kasvaa voimakkaasti ja haluamme ottaa aktiivisen roolin tässä kehityksessä. Ohjelmistoratkaisut parantavat potilaiden silmäsairauksien hoitoketjua sekä silmälääkäreiden ja optikoiden prosesseja huomattavasti.”

Toijala kertoo, että pilvipohjainen Oculo-ohjelmistoalusta muuttaa silmien hoitokäytäntöjä mahdollistamalla ja tehostamalla kliinistä yhteistyötä, yhdistämällä eri tietosiiloja tietojen ja kuvien jakamiseksi, sekä mahdollistamalla paremman ja kustannustehokkaamman potilaan silmien hoidon.

Yritysoston odotetaan toteutuvan vuoden 2021 toisen neljänneksen alussa.

Oculo-ohjelmistoratkaisuun liittyvä myynti kasvattaa jatkossa vuosittain toistuvan myynnin osuutta Revenion liikevaihdosta ja myös parantaa myyntikatetta, toimitusjohtaja kertoo.

Koronapandemia aiheuttaa Revenion mukaan edelleen markkinoihin liittyvää epävarmuutta. Yhtiö odottaa valuuttakurssioikaistun liikevaihdon kasvavan vahvasti edellisvuodesta ja kannattavuuden olevan hyvällä tasolla ilman kertaluontoisia eriä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös