Yritysuutiset

AirBnB kasvaa, mutta tulos sakkaa

Loma-asuntopalvelu on toipumassa koronakriisistä. Myynti on kasvussa, mutta yhtiö on edelleen tappiollinen.

AirBnB osakekurssi sijoittaminen pörssi

Airbnb on netissä toimiva yhteisö, jonka kautta on helppo vuokrata edullisia loma-asuntoja. Se on mullistanut matkailubisneksen tarjoamalla maailmanlaajuisen yhteisön, jossa tavalliset ihmiset voivat tarjota asuntojaan loma-asunnoiksi. Palvelu on perustettu vuonna 2008 ja se listautui Nasdaq-pörssiin joulukuussa 2020. AirBnB-palvelulla on yli 800 miljoonaa käyttäjää yli 220 maassa.

Majoituskohteiden kirjo on laaja; kerrostaloasuntoja, hulppeita villoja, puutaloja tai pieniä B&B-paikkoja. Majoituspalvelu perustuu ihmisten väliseen luottamukseen, majoituskohteiden ja matkustajien rehellisiin arvosteluihin.

AirBnB:n liikevaihto nousi viisi prosenttia tammi-maaliskuussa edellisvuoteen verrattuna, 887 miljoonaan dollariin. Asuntoja vuokrattiin palvelun kautta 64,4 miljoonaa, kasvaen viime vuodesta 13 prosenttia. Majoituskohteita oli 5,6 miljoonaa eri puolilla maailmaa.

Vuosi sitten varauksien arvo romahti 80 prosenttia koronakriisin vuoksi, mutta nyt alkuvuonna erityisesti vanhemmat ihmiset ovat lisänneet asuntojen varauksia.

Huonevarausten arvo nousi 10,3 miljardiin dollariin, mikä nousi peräti 52 prosenttia viime vuodesta. Se kertoo koronakriisin hellittämisestä. Analyytikot olivat odottaneet keskimäärin vain 7,7 miljardin dollarin huonevarausten arvoa.

Kasvu on kuitenkin edelleen tappiollista.

Yhtiön osakekohtainen tulos painui 1,95 dollaria tappiolle, kun odotuksissa oli 1,1 dollarin tappio. Vuosi aiemmin tappio oli 1,3 dollaria. Yhtiön mukaan tappiota nosti kertaluontoinen velan takaisinmaksu, jonka se nosti koronapandemian vuoksi.

Oikaistu käyttökate oli negatiivinen 59 miljoonaa dollaria, mutta selvästi vähemmän kuin vuosi sitten, jolloin oikaistu käyttökate oli pakkasella 334 miljoonaa dollaria.

AirBnB:n osakekurssi laski tulosraportin jälkeen torstaina 3,2 prosenttia vajaaseen 136 dollariin. Osake on jo valahtanut listautumishinnan alapuolelle.

Analyytikoiden konsensuksen mukainen tavoitehinta osakkeelle on 180 dollaria. 34 analyytikkoa seuraa yhtiötä ja niistä yhdeksän antaa osakkeelle ostosuosituksen. 19 analyytikon suositus on pidä. Analyytikoiden konsensusodotus on, että AirBnB saa kammettua osakekohtaisen tuloksensa plussalle vasta vuonna 2023.

Kommentoi
Ylös
>