Kasvuosakkeet

Ruotsalainen kasvuyhtiö Dometic on analyytikoiden suosikki

Dometic kasvaa vauhdilla ja analyytikot odottavat siltä kovaa ja kannattavaa kasvua lähivuosina.

Dometic on ruotsalainen pörssiyhtiö, joka valmistaa erityisesti vapaa-ajan ajoneuvoihin esimerkiksi ilmastointilaitteita, kylmälaukkuja, jääkaappeja ja sähkölaitteita.

Danske Bank näkee Dometicilla hyviä kasvumahdollisuuksia.

Pankin analyytikko Daniel Schmidt kertoo aamukatsauksessa, että ruotsalaisyhtiön viimeaikaiset yritysostot ja 3,3 miljardin kruunun pääomasijoitukset ja vahvat markkinoiden myötätuulet antavat hyvän mahdollisuuden palata sen pääomamarkkinapäivänä 2019 asettamaan suuntaa, eli 10 prosentin vuosittaiseen liikevoiton kasvuun.

Schmidtin mukaan tämä tarkoittaa yli 30 miljardin kruunun liikevaihtoa vuonna 2024 yhdistettynä liikevoittomarginaaliin. Jos kasvuennuste toteutuu, tarkoittaisi se liikevaihdon lähes kaksinkertaistumista, sillä viime vuonna yhtiön liikevaihto oli 16,2 miljardia kruunua. Analyytikoiden konsensusodotus tälle vuodelle on 20 miljardia kruunua. 

Kasvu ei tule olemaan pelkästään orgaanista, vaan Dometicin kassassa on rahaa uusiin yritysostoihin, Schmidt muistuttaa.

”Skenaarioanalyysimme mukaan ylimääräinen käteinen ja keskittyminen jälkimarkkinoihin ja liiketoiminta kuluttaja (BTC)-liitännäisiin yhtiöihin viittaa siihen, että Dometic voi käyttää lähes 7 mrd. Ruotsin kruunua yritysostoihin vuonna 2022 ja olla silti velkaantumistavoitteensa sisällä olettaen, että tulevat yritysostot muistuttavat viimeaikaisia kauppoja.”

Danske Bank odottaa tulovirran kallistuvan enemmän jälkimarkkinoille ja kuluttajaliiketoimintaan vähentäen Dometicin liikevaihdon volatiliteettia ja lisäämällä kannattavuutta sekä arvostuskertoimia yrityksen profiilin muuttuessa.

Viimeisimpien yritysostojen ja osakeantien sisällyttäminen nostaa Danske Bankin liikevoiton ennusteita 3-5 prosentilla ennustejaksolla. Osakkeen dilutoituminen laskee osakekohtaista tulosta hieman.

Danske Bank laskee Dometicin osakkeen tavoitehinnaksi 185 kruunua, kun se aiemmin oli 155 kruunua. Pankki perustaa arvionsa EV/EBIT-kertoimeen, jolle se sallii 15 prosentin preemion yhtiön historialliseen keskiarvoon vuoden 2022 ennusteissa.

Danske Bankin suositus Dometicin osakkeelle on osta.

Analyytikot uskovat ruotsalaisyhtiön vahvaan tuloskasvuun.

Analyytikoiden konsensusodotus on, että Dometicin liikevoitto nousee tänä vuonna vajaaseen 3,1 miljardiin kruunuun viime vuoden 1,9 miljardista. Ensi vuodelle ennusteissa on jo lähes 3,5 miljardin kruunun liikevoitto.

Kuluvan vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä yhtiön liikevaihto nousi edellisvuodesta 16 prosenttia 4,9 miljardiin kruunuun. Liikevoitto nousi viime vuoden 0,39 miljardista kruunusta vajaaseen 7,3 miljardiin kruunuun.

Yhtiötä seuraa seitsemän analyytikkoa, joista peräti viisi antaa osakkeelle ostosuosituksen, yhden suositus on lisää ja yhden myy. Konsensuksen mukainen osakkeen tavoitehinta on 155 kruunua, kun viimeisin kurssinoteeraus on hieman alle 151 kruunua.

Lue myös tämä: Sampo jatkaa Nordea-omistustensa myyntejä – tiedossa muhkeita osinkoja

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös