Talouden trendit

Hyundai pilotoi autonomisesti liikkuvaa kuljetuspalvelua

Hyundai Motor esittelee autonomisen, kysyntäperusteisen RoboShuttle-kuljetuspalvelun Etelä-Koreassa elokuun 9. päivä alkaen. 

Pilottipalvelu operoi 6,1 kilometriä pitkällä reitillä Sejong Smart Cityssä, missä matkustajat voivat pyytää kyytiä älypuhelimella ”Shucle”-nimisen sovelluksen kautta. 

Ajoneuvo on varustettu autonomisen ajamisen ja tekoälyn teknologialla.

RoboShuttle-palvelu laajenee kuluvan vuoden jälkimmäisellä puoliskolla myös muille alueille, esimerkiksi Hyundai Motorin ja Kian Namyangissa sijaitsevaan tutkimus- ja tuotekehitysyksikköön.

Pilottijakson ajoneuvona toimii neliovinen Hyundai H350 -pakettiauto, joka hyödyntää tason 4 autonomista ajoteknologiaa. Auto on suunniteltu Hyundain Autonomous Driving Center -osastolla. Sillä on lisäksi hallussaan Etelä-Korean viranomaisten määräaikainen lupa operoida autonomisella tasolla 3.

Ajoneuvo on suunniteltu huomioimaan ympäröivän liikenteen, tekemään päätöksiä ja ohjautumaan itsenäisesti, vaatien mahdollisimman vähän turvakuljettajan puuttumista ajoon. Ajoneuvon reitin varrella on 20 pysäkkiä.

Pilottijakson alla Hyundai allekirjoitti aiesopimuksen Sejong City Transportation Corporationin kanssa 12. heinäkuuta sujuvan pilottijakson mahdollistamiseksi. Pilotti toimii myös yhteistyössä Shucle-nimisen liikkuvuuspalvelun kanssa, jossa käyttäjät voivat tilata kyydin itselleen matkapuhelinsovelluksen kautta.

Shucle-sovellus on AIRS Companyn palvelu, joka on puolestaan Hyundai Motor Groupin alla toimiva tekoälyyn erikoistunut tutkimushanke.

Shucle on lajissaan ensimmäinen tarveperusteinen liikkuvuuspalvelu Etelä-Koreassa tarjoten jaettuja kyytejä matkustajille, joilla on samankaltainen reitti. Sovellus hyödyntää älykkäitä algoritmejä määritelläkseen parhaan mahdollisen reitin kysynnän mukaan.

Palvelun odotetaan tekevän julkisesta liikenteestä tehokkaampaa, kun ajoneuvot pysähtyvät ainoastaan matkustajien ennalta määrittelemillä pysäkeillä.

RoboShuttle-palvelu yhdistää Hyundain omistaman autonomisen ajamisen teknologian AIRS Companyn tekoälyosaamiseen. Matkustajan tilatessa RoboShuttle-kyydin Shucle-sovelluksella, itsestään ajava pikkubussi suuntaa noutopaikkaan käyttämällä tekoälyn laskemaa parasta reittiä.

Heinäkuusta alkaen Hyundai Motor on rekrytoinut matkustajia, jotka haluavat kokea RoboShuttle-palvelun Sejong Cityssä. Palvelu tulee laajenemaan vaiheittain myös muille alueille.

RoboShuttle-palvelu on suunniteltu otettavan käyttöön myös Namyangissa, missä sijaitsee Hyundai Motorin ja Kian tutkimus- ja tuotekehitysosasto.

Hyundai Motor Company on eteläkorealainen autonvalmistaja, joka valmistaa ja markkinoi autoja Hyundai-merkillä ja omistaa lisäksi autovalmistaja Kian sekä luksusautovalmistaja Genesiksen. Hyudain osake on listattuna Etelä-Korean ja Lontoon pörsseissä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös