Kumppaniblogit

Sijoittajan ABC COVID-19 aikana

Vankka suunnitelma ja osakesalkun hajautus ovat sijoittajan paras mekanismi kurssilaskuihin.

Erityisesti uudet osakesäästötilit kannustavat sijoittajia hankkimaan osakkeita ja rahasto-osuuksia. Nordnet Suomen osakestrategi, Jukka Oksaharjun mukaan sijoittaminen on demokratisoitunut ja se kuuluu nykyään monen suomalaisen talouden suunnitteluun. 

Pysy sijoitussuunnitelmassasi vaikka se voi tuntua aluksi vaikealta. Markkinoiden heilunta on normaalia pitkän aikavälin sijoituksissa ja pitkällä tarkastelujaksolla yksittäiset epävakaudet kuten COVID-19 eivät ole suuressa roolissa. Vankka suunnitelma ja osakesalkun hajautus ovat sijoittajan paras mekanismi kurssilaskuihin.

Jos tuntuu siltä, ettei halua sijoittaa, koska pelkää, kannattaa ennemmin harkita sijoitusten riskitason laskemista kuin siirtyä kokonaan pois markkinalta. 

jos lähdet pois markkinoilta, menetät hyvin suurella todennäköisyydellä tulevat kurssinousut. OP:n varallisuudenhoitoasiakkaista vastaava johtaja Kai Kalajainen muistuttaa, ”että historia on osoittanut, että osakkeet ovat nousseet ja tuottaneet hyvin pidemmällä aikavälillä. Pitkän aikavälin tarkastelu pitää sisällään erilaisia kriisejä sodista finanssikriisiin, ja niistä huolimatta pörssikurssit ovat aina laskujen jälkeen kääntyneet nousuun ja yli edellisten huipputasojen”.

Näin ollen, COVID-19 vaikutus sijoituksiin tulee olemaan mitä suurimmalla todennäköisyydellä väliaikaista. 

Joidenkin osakkeiden hinnat ovat nyt alhaalla ja on oiva paikka ostaa sijoituksia. Kannattaa muistaa ostaa osakkeet porrastetusti. Esimerkiksi sijoittamalla joka kuukausi rahastoihin. 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös