Kasvuosakkeet

Analyytikko: Verkkokauppa.comin arvostustaso on hyvin kohtuullinen

Verkkokauppa.com hinnoitellaan alennuksella suhteessa verrokkeihinsa.

Verkkokauppa.com aloitti alkuvuoden vahvasti niin myynnissä kuin kannattavuudessakin.

Liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa 7,0 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta 134 miljoonaan euroon. Yhtiön toimitusjohtaja Panu Porkan mukaan Verkkokauppa.com pystyi hyvin hyödyntämään kaupan siirtymistä verkkoon ja vastaamaan kuluttajien kysyntään laajalla tuotevalikoimalla ja monipuolisilla kuljetusvaihtoehdoilla.

Kasvu tuli useilta eri osa-alueilta. Yksi yhtiön strategisista painopistealueista on yritysasiakasmyynti (B2B), joka kasvoi alkuvuonna odotusten mukaisesti, 12 prosenttia. Myös suurten ja pienten kodinkoneiden myynti jatkoi kasvua. Lisäksi kysyntä oli hyvää kasvavissa kategorioissa, kuten urheiluvälineissä, koti & valaistus -tuotteissa sekä lastentarvikkeissa.

Kannattavuus parani vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Myyntikate kasvoi 11,9 prosenttia ja oli 21,7 miljoonaa euroa eli 16,2 prosenttia liikevaihdosta. Kannattavuutta paransi erityisesti parempikatteisten tuotekategorioiden osuuden kasvu kokonaismyynnistä. Vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi 38,5 prosenttia vertailukaudesta ja oli 5,2 miljoonaa euroa eli 3,8 prosenttia liikevaihdosta.

Ensimmäisen vuosineljänneksen myyntikatemarginaali oli hieman Evlin odotuksia korkeampi ja sai tukea suotuisasta myyntimixistä.

Evlin analyytikko Joonas Iivonen odottaa koko vuodellekin selvää liikevaihdon kasvua.

”Teimme ennusteisiimme vain pieniä tarkistuksia ensimmäisen neljänneksen jälkeen ja jätämme nyt nämä ennusteemme ennalleen. Odotamme Verkkokauppa.comin liikevaihdon kasvaneen 5,5 % vuositasolla 130 milj. euroon ja ennustamme liikevoiton olleen 4,6 milj. euroa”, Iivonen toteaa Evlin aamukatsauksessa.

”Yhtiö ei muuttanut ohjeistustaan alkuvuoden aikana, ja meidän 594 milj. euron liikevaihtoennusteemme tälle vuodelle asettuu haarukan keskipisteeseen. Odotamme siis ylärivin kasvavan reilu 7 % tänä vuonna. 24 milj. euron liikevoittoennusteemme on vastaavasti hieman haarukan keskipisteen yläpuolella”, analyytikko kertoo.

Iivosen mukaan Verkkokauppa.comilla on varsin kovat pidemmän aikavälin kasvutavoitteet. Yhtiö tähtää peräti yhden miljardin euron liikevaihtoon vuonna 2025. Yksi konkreettinen kasvua tukeva toimenpide on neljän miljoonan euron investointi Jätkäsaaren täysin automatisoituun pientuotevarastoon ja Evlin mielestä tämä kuulostaa tehokkaalta matalan riskin suunnitelmalta.

Verkkokauppa.comin osakkeen arvostustaso ei myöskään ole erityisen kallis, Iivonen arvioi. Yhtiö on arvostettu EV/EBIT-kertoimella 15x Evlin tämän vuoden ennusteillamme.

Se tarkoittaa analyytikon mukaan, että Verkkokauppa.com on verrokkejaan edullisempi.

”Tämä tarkoittaa noin 25 % alennusta suhteessa keskeisiin verrokkeihin. Ensi vuoden ennusteillamme arvostus on 14x EV/EBIT tuntumassa ja tämä on 10 % verrokkien yläpuolella johtuen meidän suhteellisen varovaisista kasvuennusteistamme.”

Kokonaisuutena Evli ei pidä Verkkokauppa.comin arvostustasoa haastavana ja toistaa 10,8 euron tavoitehinnan sekä ostosuosituksen.

Verkkokauppa.com julkaisee toisen neljänneksen tuloksensa tämän viikon perjantaina 16. heinäkuuta.

Lue myös tämä: Digia tarjoaa vakaata kasvua houkuttelevilla arvostuskertoimilla

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös