Yritysuutiset

Boreon ja Sievi Capitalin yhdistyminen on mannaa sijoittajille

Boreo ja Sievi Capital suunnittelevat yhteistä pienten ja keskisuurten yritysten kasvualustaa.

Elektroniikan maahantuoja Boreon ja sijoitusyhtiö Sievi Capitalin hallitukset ovat tänään allekirjoittaneet aiesopimuksen, jonka mukaan osapuolet selvittävät mahdollisuutta yhdistyä. Suunnitellun yhdistymisen myötä muodostuisi yksi Helsingin Pörssin johtavista kasvualustoista pienille ja keskisuurille yhtiöille.

Alustava arvio Boreon sekä Sievin ja sen portfolioyhtiöiden vuoden 2020 yhdistellystä IFRS-liikevaihdosta on noin 474 miljoonaa euroa ja IFRS-käyttökatteesta noin 62 miljoonaa euroa. Yhtiöt työllistävät lähes 1 700 henkilöä.

Mahdollisen yhdistymisen myötä tulevalla yhtiöllä olisi vahvan taloudellisen asemansa ja itsenäisten vahvojen liiketoimintojensa myötä hyvät edellytykset kasvulle Pohjois-Euroopassa.

Allekirjoitetun aiesopimuksen tarkoituksena on antaa mahdollisuudet selvittää yhdistymistä ja sen tarkempia ehtoja. Aiesopimus ei velvoita osapuolia suunnitellun yhdistymisen tai muunkaan järjestelyn tekemiseen. 

Boreon osakkeenomistajat saisivat yhdistymisessä yhteensä 60 prosenttia tulevan yhtiön osakkeista ja äänistä ja Sievin osakkeenomistajat saisivat yhteensä 40 prosenttia osakkeista ja äänistä.

Yhdistyminen tarjoaa Sievi Capitali omistajille 42,1 prosentin preemion verrattuna Sievin osakkeen päätöskurssiin 17.8.2021.

Boreon ja Sievin suurin osakkeenomistaja, Preato Capital AB, sekä yhtiöiden suurimmasta omistajasta riippumattomat hallituksen jäsenet, ovat ilmoittaneet alustavasti tukevansa suunniteltua yhdistymistä.

Tulevan yhtiön nimeksi tulisi Boreo Oyj ja se jatkaisi Boreon nykyisen toimintamallin mukaisesti liiketoimintaa konsernina. Tämä tarkoittaisi Sievin sijoitusyhtiö-toimintamallin muuttamista ja sen portfolioyhtiöiden konsolidoimista raportoinnissa tulevaan yhtiöön.

Tulevan yhtiön strategia laadittaisiin Boreon nykyisen strategian pohjalta huomioiden uuden kokonaisuuden liiketoiminnat ja vahvuudet.

Uuden yhdistyneen toimitusjohtajaksi suunnitellaan valittavaksi Boreon nykyinen toimitusjohtaja Kari Nerg.

Uusi yhtiö toimisi kasvualustana sen yhtiöille ja henkilöstölle, loisi kasvua yritysostoin sekä keskittyisi operatiiviseen tehokkuuteen ja omistaja-arvon luontiin pitkällä aikavälillä.

Boreon toimintamallissa yhtiöitä kehitetään ilman aikomusta niiden myymiselle. Operatiivisen tehokkuuden kehittämisen mahdollistamiseksi ja avainhenkilöiden sitoutumisen sekä kannustamisen varmistamiseksi, suunnitellun yhdistymisen yhteydessä tullaan selvittämään mahdollisuuksia yhdenmukaistaa Sievin portfolioyhtiöiden omistusrakenteita. Rahoituksen synergioiden aikaansaamiseksi tavoitteena olisi liiketoimintojen rahoituksen järjestäminen pääasiallisesti konsernitasolla.

”Suunnitellussa Yhdistymisessä Boreo ja Sievi muodostaisivat yhdessä yhden Suomen johtavista kasvualustoista pienille ja keskisuurille yhtiöille. Transaktio olisi looginen seuraava askel Boreon strategiapolulla, joka on alkanut vuonna 2019 pääomistajan vaihdoksen myötä ja edennyt määrätietoisesti ja voimakkaasti tähän päivään asti”, Borean hallituksen jäsen Jouni Grönroos.

Sievin hallituksen puheenjohtaja Lennart Simonsen puolestaan kertoo, että tulevalla Yhtiöllä olisi paremmat edellytykset kasvaa ja luoda enemmän arvoa omistajilleen kuin yhtiöillä erikseen.

”Tulevan Yhtiön taloudellinen profiili olisi vakaa, sen liiketoiminnat olisivat vahvoja omilla toimialoillaan, ja kyky luoda merkittävää kasvua tulevaisuudessa paranisi merkittävästi. Olisi ilo nähdä Sievin itsenäisten liiketoimintojen jatkavan kehittymistään osana Tulevan Yhtiön muodostamaa kasvualustaa”.

Ilmoitus yhdistymissuunnitelmasta sai molempien yhtiöiden osakekurssit nousuun. Boreo on nousussa noin 6,8 prosenttia ja Sievi Capitalin peräti 17,8 prosenttia noin kello 12.25.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös