Yritysuutiset

Dovre Group kasvatti liikevaihtoaan yli 180 prosenttia

Projektihenkilöstöä ja projektinhallinnan konsultointipalveluita tarjoava Dovre Group julkisti vahvan tulosraportin ja antoi positiivisen tulosvaroituksen.

Yhtiön liikevaihto kasvoi lähes 182 prosenttia viime vuodesta 46,5 miljoonaan euroon. Liikevoitto nousi viime vuoden 0,6 miljoonasta eurosta 2,7 miljoonaan euroon.

Dovren toimitusjohtaja Arve Jensen kertoo, että kasvua vauhditti etenkin maaliskuussa toteutunut Suvic-yritysosto ja sen seurauksena perustetun uuden Uusiutuva Energia -segmentin suotuisa kehitys. Hyvään kehitykseen myötävaikutti myös Projektihenkilöstön ja Konsultoinnin vahva kehitys kolmannella vuosineljänneksellä.

Uusiutuvan energian liiketoiminnan liikevaihto oli 23,9 miljoonaa euroa, mikä edusti jo 51 prosenttia Dovren kolmannen neljänneksen liikevaihdosta. Kehitystä vauhdittivat toisella vuosineljänneksellä aloitetut kolme uutta tuulipuistohanketta sekä kaksi kolmannella vuosineljänneksellä tiedotettua uutta tuulipuistohanketta.

Uusiutuvan energian liiketoiminta on muuta Dovren liiketoimintaa kausiluonteisempaa, minkä vuoksi segmentin liikevaihto ja kannattavuus ovat tyypillisesti korkeampia toisella vuosipuoliskolla kuin ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Jensenin mukaan Projektihenkilöstö- ja Konsultointiliiketoiminta jatkoivat hyvää kehitystään, ja niiden yhteenlaskettu liikevaihto kasvoi 37,2 prosenttia vertailukaudesta kolmannella vuosineljänneksellä.

Projektihenkilöstöliiketoiminnassa suurin kasvu tuli Singaporesta ja Norjasta, joissa kummassakin toimintamme on edelleen laajentunut.

Myös Norjan markkinat ovat hyvin aktiivisessa vaiheessa, ja monet Dovren asiakkaat työskentelevät useiden uusien projektien suunnitteluvaiheessa. Kasvanut energian kysyntä, korkea öljyn hinta sekä koronaverosäännökset vaikuttavat yhdessä alkuvaiheen projektitoimintaan sitä nostaen, Jensen kertoo.

Suomen konsultointiliiketoiminnassa merkittävin tapahtuma oli teollisuuden virtuaalitodellisuuteen keskittyneen eSite-liiketoiminnan osto Fortumilta.

”eSite on erikoistunut tuotantolaitosten kuvantamiseen ja 3D-mallinnukseen, ja näemme siinä merkittävää potentiaalia nykyisen palvelutarjontamme laajentamisen ja vahvistamisen osalta. Odotamme liiketoimintakaupasta saatavien hyötyjen näkyvän liiketoiminnassamme vuodesta 2022 alkaen”, toimitusjohtaja ennustaa.

Dovre Group Oyj nostaa liikevaihto- ja liikevoitto-ohjeistustaan vuodelle 2021.

Uuden ohjeistuksen mukaan Dovre Group odottaa liikevaihdon vuonna 2021 olevan yli 130 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna oli 77 miljoonaa. Liikevoiton odotetaan olevan yli 5,0 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna oli 2,4 miljoonaa.

Aiemmin yhtiö oli odottanut 125 miljoonan euron liikevaihtoa ja 4,5 miljoonan euron liikevoittoa tälle vuodelle.

Dovre Groupin heinä–syyskuu 2021 avainluvut

 • Liikevaihto 46,5 (16,5 milj. euroa) – kasvua 181,7 %
  • Projektihenkilöstö: liikevaihto 19,4 (13,4) milj. euroa – kasvua 44,0 %
  • Konsultointi: liikevaihto 3,3 (3,1) milj. euroa – kasvua 7,3 %
  • Uusiutuva Energia: 23,9 (-) milj. euroa
 • Liikevoitto 2,7 (0,6) milj. euroa – kasvua 340,3 %
 • Kauden tulos 1,5 (0,4) milj. euroa – kasvua 306,6 %
 • Osakekohtainen tulos 0,014 (0,004) euroa
 • Dovre Group tiedotti 16.8.2021 ostavansa teollisuuden virtualisointipalvelu eSiten liiketoiminnan Fortumilta ja laajensi näin palvelutarjontaansa projektikonsultoinnissa.
Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös