Rahoitusteoriaa

SR-Video: Mikä voi mennä vikaan? Pörssiromahduksen anatomia

Osakemarkkinoilla vallitsee nopeiden tuottojen tunnelma. Sijoituskirjailija Heikki Keskiväli pohtii tämän hetken markkinatilannetta.

Sijoituskirjailija ja sijoittaja Heikki Keskiväli on osakesijoittaja, joka etsii sijoituskohteensa tiukalla seulalla, eikä halua mennä massan mukana. Hän ei käy aktiivisesti kauppaa, vaan salkun kiertoaika on pitkä.

Tähtäimessä osakkeet -kirjan kirjoittanut Keskiväli on käsitellyt kirjassaan laajasti erilaisia pörssikuplia, niiden taustoja ja syitä. Lisäksi hän on selvittänyt laajasti eri arvostuskertoimien vahvuuksia ja heikkouksia.

SalkunRakentajan videohaastattelussa Keskiväli ja Jorma Erkkilä keskustelevat tämän hetken markkinatilanteesta. Miksi osakkeet ovat nousseet rajusti finanssikriisin jälkeen ja mikä rooli keskuspankeilla on nousussa ollut? Keskiväli kertoo myös oman näkemyksensä inflaation syistä.

Keskiväli käy läpi historian tunnetut pörssikuplat ja kertoo, mikä niille on yhteistä ja mikä niitä erottaa. Hänen mukaansa kuplat voidaan jakaa kahteen eri ryhmään. Kuplien historiaa peilataan myös tämän hetken tilanteeseen.

Lisäksi videolla käydään läpi viime aikoina huomiota saanutta Kiinan kiinteistösektorin tilannetta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös