Yritysuutiset

Nokia julkisti positiivisen tulosvaroituksen ja näkymät vuodelle 2022

Nokia odottaa ylittävänsä vuoden 2021 taloudellisen näkymänsä ja antaa liikevoittoprosenttia koskevan näkymän vuodelle 2022.

Nokia on päivittänyt tänään taloudelliset näkymänsä vuodelle 2021 ja antanut liikevoittoprosenttia koskevan näkymän vuodelle 2022.

Yhtiön mukaan vuoden 2021 neljännellä vuosineljänneksellä Nokian ydinliiketoiminta kehittyi pääosin odotusten mukaisesti. Muut tuotot olivat kuitenkin odotettua korkeammat, mukaan lukien tuotot venture fund -sijoituksista, johtaen vahvempaan vertailukelpoiseen liikevoittoprosenttiin, joka ylitti sitä koskevan vuodelle 2021 annetun näkymän.

Alustavan ja tilintarkastamattoman taloudellisen tuloksen perusteella Nokia odottaa vuoden 2021 liikevaihdon olevan arviolta 22,2 miljardia euroa aikaisempien näkymien 21,7–22,7 miljardin euron vaihteluvälin sisällä ja vertailukelpoisen liikevoittoprosentin olevan 12,4–12,6 prosenttia ylittäen aikaisemmin annetun näkymän 10–12 prosenttia.

Kokonaisuudessaan yhtiö arvioi hyötyneensä liikevoittoprosentissaan noin 1,5 prosenttiyksikön verran kertaluonteisista eristä vuonna 2021 liittyen venture fund -sijoitusten tuottoihin, yksittäiseen ohjelmistosopimukseen toisella neljänneksellä, luottotappiovarauksien purkuihin ja muihin yksittäisiin kertaluonteisiin tuottoeriin.

Nokia on myös julkaissut vuodelle 2022 uuden näkymän koskien vertailukelpoista liikevoittoprosenttia, jonka se arvioi olevan 11–13,5 prosenttia.

Uusi näkymä ottaa huomioon arvioidut jatkuvat parannukset ydinliiketoiminnassa, toimitusketjujen haasteet ja kustannusinflaation. Edellisvuoteen verrattuna näkymä ottaa huomioon myös vuoteen 2021 vaikuttaneet merkittävät kertaluonteiset erät.

Yhtiö julkaisee viimeisen neljänneksen ja koko vuoden 2021 taloudellisen katsauksensa torstaina 3.2.2022. Tällöin yhtiö myös arvioi uudelleen pidemmän aikavälin näkymänsä.

Nokian kolmannen vuosineljänneksen liikevaihto kasvoi 2,0 prosenttia ilman valuuttakurssimuutosten vaikutusta. Kasvua rajoittivat aiemmin kerrotut haasteet liittyen toimitusketjuihin ja Matkapuhelinverkot-liiketoimintaryhmään Pohjois-Amerikassa.

Liikevaihto kasvoi vahvasti Verkkoinfrastruktuuri-liiketoimintaryhmässä ja Pilvi- ja verkkopalvelut -liiketoimintaryhmässä.

Vertailukelpoinen liikevoitto nousi kolmannella neljänneksellä 633 miljoonaan euroon viime vuoden 486 miljoonasta eurosta. Tuloskasvu oli odotettua vahvempaa, sillä analyytikoiden konsensusodotus oli 522 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Pekka Lundmark kertoi kolmannen vuosineljänneksen tulosraportin yhteydessä, että kasvaneet teknologiainvestoinnit ja voimakas kysyntä auttoivat Nokiaa tuloskehityksessä.

Toisaalta Lundmark myönsi, että myös Nokiaa rasittavat puolijohdemarkkinoiden globaalit haasteet.

”Kansainvälisiin puolijohdemarkkinoihin liittyvä epävarmuus rajoittaa kuitenkin näkyvyyttämme vuoden viimeiseen neljännekseen ja vuoteen 2022. Jatkamme tiivistä yhteistyötä toimittajiemme kanssa komponenttien saatavuuden varmistamiseksi”, Lundmark totesi.

Nokian osake on noin 2,4 prosentin nousussa Helsingin pörssissä tiistaina kello 12.40.

Alla olevalla videolla Inderesin analyytikko Atte Riikola kommentoi lyhyesti Nokian positiivista tulosvaroitusta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös