KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

7 vinkkiä parempaan työhakemukseen

tietokone kirjoittaja laptop talous

Uusi vuosi, uudet kujeet. Kun heitämme hyvästit vanhalle vuodelle ja otamme vastaan uuden, on se hetki kun jäämme pohtimaan mitä kaikkea meidän omassa elämässä on tapahtunut.

Juuri ennen joulua monet valmistuvat ammattiin ja etsivät työpaikkaa tai muuten vain kaipaat uusia haasteita työsaralla ja etsit itsellesi uutta työpaikkaa.

Seuraavaksi olemme keränneet vinkkejä siitä kuinka teet hyvän ensivaikutuksen työpaikkaan jo työhakemuksella ja mitä kaikkea tulee ottaa huomioon, ennen kuin lähetät työhakemuksen. 

1. Räätälöi CV työpaikkaan sopivaksi

CV eli ansioluettelo on kuin meidän oma käyntikortti, joka kertoo meidän koulutuksesta ja elämästä pienen palasen. Avuksen sen luomiseen on hyvä ottaa ammattimainen malli ja muokata tämä myöhemmin vastaamaan työpaikkaa, jota olemme hakemassa. Valitettavan usein tapana on pommittaa sama ansioluettelo moneen eri paikkaan ja tämä on syy miksi siihen ei yleensä edes vastata. 

Työhakemuksen tekoon kannattaa käyttää aikaa ja vaivaa sekä pyrkiä tuomaan sen kautta esiin oma persoonallisuus ja syyt miksi juuri sinä olisit sopiva tehtävään. Tee yksi hyvä tiedosto, josta hakemusta on myöhemmin helppo lähteä muokkaamaan aina tilanteen mukaan. 

2. Lue huolellisesti työpaikkailmoitus läpi

Asia on itsestään selvä, mutta monesti työpaikkailmoitus tulee luettua läpi ilman ajatusta. Siitä saat kuitenkin yleensä vinkkejä siitä mitä työnantaja haluaa sinusta tietää. Esimerkiksi siinä voidaan kertoa minkälaiseen rooliin tai minkä tyyppistä ihmistä tehtävään etsitään. Ne ovat yleensä niitä asioita mitä sinusta halutaan tietää, joten vastaamalla työpaikkailmoituksessa löytyviin asioihin osoitat samalla, että haluat oikeasti työpaikan itsellesi.

3. Liitä mukaan vapaamuotoinen hakemus

Jos koet ansioluettelo ei kerro riittävän hyvin sinusta, taidoistasi ja luonteestasi, niin voit lähettää vapaamuotoisen työhakemuksen ja liittää sen loppuun perustiedot ansioluettelon muodossa. Tämä voi olla ratkaiseva valinta, jos haluat erottua eduksesi muiden hakijoiden joukosta.

4. Ole selkeä ja rehellinen

Pyri sisällyttämään työhakemukseen kaikki oleellinen itsestäsi, työkokemuksesta ja syistä miksi haet työpaikkaa. Ehdottoman tärkeää on olla rehellinen, kuitenkaan väheksymättä omia taitoja. Muista kertoa kaikista mahdollisista taidoista jotka omaat, koska työnantaja tekee päätöksensä sen mukaan, mitä itse olet heille kertonut. 

5. Tarkista oikeinkirjoitus ja korjaa kielioppivirheet

Ennen kuin lähetät hakemuksen on tärkeää lukea se huolella läpi ja korjata mahdolliset virheet. Työhakemuksen perusteella työnantaja saa sinusta ensivaikutelman ja se on huomattavasti parempi, kun hakemuksesta ei löydy sen suurempia virheitä.

6. Päivitä profiilisi sosiaalisessa mediassa

Nykyään lähes kaikki työnantajat hankkivat tietoa palkattavista henkilöistä sosiaalisesta mediasta. Tämä kannattaa pitää mielessä ja tarkistaa, että sieltä löytyvät tiedot vastaavat sitä kuvaa, jonka haluat itsestäsi antaa. On hyvä opetella käyttämään sosiaalista mediaa työmarkkinoilla ja hyödyntää sitä oikealla tavalla.

7. Tutustu yritykseen etukäteen

Ennen työhakemuksen lähettämistä kannattaa vielä tutustua yritykseen ja sen taustoihin. Pelkästään googlettamalla saat käsityksen siitä mitä työpaikalla on tarjottavana ja voit pohtia onko se sitä mitä olet itse etsimässä. Tämän jälkeen voit laittaa hakemuksen matkaan ja jäädä odottamaan mahdollista yhteydenottoa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös