Yritysuutiset

Basware löi tulosennusteet ja odottaa vahvaa tilausten kasvua vuonna 2022

Yhtiön liikevaihdosta jo leijonan osa tulee yhtiölle tärkeästä pilviliiketoiminnasta.

Ohjelmistoyhtiön liikevaihto kasvoi loka-joulukuussa 2,4 prosenttia 39,7 miljoonaan euroon, josta orgaaninen kasvu ilman valuuttakurssien vaikutusta oli 0,5 prosenttia. Cloud-tilauskertymä oli 6,0 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 5,9 miljoonaa euroa.

Cloud-liikevaihto kasvoi 10,4 prosenttia 31,6 miljoonaan euroon ja orgaaninen kasvu ilman valuuttakurssien vaikutusta oli 8,4 prosenttia.

Tuloskehitys oli myynnin kehitystä vahvempaa viimeisellä vuosineljänneksellä.

Liikevoitto kasvoi 26,2 prosenttia ja oli 1,5 miljoonaa euroa. Osakekohtainen laimennettu tulos jäi kuitenkin tappiolle 0,04 euroa, mutta vuotta aiemmin tappio oli suurempi, 0,13 euroa. Liikevoiton kasvu oli kuitenkin odotettua vahvempaa, sillä analyytikoiden konsensusodotus liikevoitolle oli 1,2 miljoonaa euroa.

Baswaren toimitusjohtaja Klaus Andersen kertoo, että konsultointiliiketoimintamme liikevaihto oli 6,6 miljoonaa euroa viimeisellä vuosineljänneksellä ja laski vastaavaan vuosineljännekseen nähden edellisenä vuonna. Andersenin mukaan viimeisen neljänneksen konsultointiliiketoiminnan liikevaihtoon vaikutti lisääntyneet, kumppanien kautta toteutettavat palveluiden käyttöönotot erityisesti Pohjois-Amerikassa, ja vähäisemmät uudet projektit aiemmin vuonna 2021.

Ylläpitoliiketoiminnan liikevaihto laski odotusten mukaisesti, toimitusjohtaja kertoo.

Pilviliiketoiminnan osuus on saavuttanut Baswarella korkean tason.

”Vuonna 2021 saimme olennaisilta osin päätökseen matkamme pilvipalveluyhtiöksi, kun viimeisellä vuosineljänneksellä 80 % liikevaihdostamme muodostui pilviohjelmistoliiketoiminnasta ja 17 % pilvipalveluihin liittyvistä palveluista”, toimitusjohtaja toteaa.

Baswaren pilvipalveluliiketoiminnan liikevaihto oli 120 miljoonaa euroa koko vuonna ja se kasvoi yhdeksän prosenttia orgaanisesti ilman valuuttakurssien vaikutusta verrattuna vuoteen 2020.

Baswarelle pilviliiketoiminnan kasvu on tärkeää. Syytkin ovat Andersenin mukaan selvät.

”Edistymisemme matkallamme pilvipalveluyhtiöksi ja kasvavan, uskollisen asiakaskuntamme ansiosta Cloud-tunnuslukumme olivat vahvat vuonna 2021. Baswaren bruttouusimisaste oli 96 prosenttia ja nettouusimisaste 104 prosenttia vuonna 2021. Cloud-bruttokatemarginaali oli 68,3 prosenttia vuonna 2021 kasvaen 0,6 prosenttiyksikköä vuoteen 2020 verrattuna. Baswaren asiakkaiden elinkaaren arvo oli 7,2-kertainen asiakashankinnan kustannuksiin verrattuna (LTV/CAC) vuonna 2021.”

Basware lanseerasi viimeisellä neljänneksellä valituille pilottiasiakkailleen tekoälyä hyödyntävän innovaation ja lisäpalvelun nimeltään Smart Coding.

”Smart Coding auttaa vähentämään kosketusten määrää laskuilla luomalla koneoppimiseen perustuvia koodausehdotuksia asiakkaillemme, mikä vähentää laskujen käsittelyyn kuluvaa aikaa entisestään. Tämän lisäksi jatkoimme asiakkaidemme tukemista heidän matkallaan kohti vaatimusten täyttämistä globaalin verkkolaskutuksen alueella ja esittelimme verkkolaskutuksen vaatimusten noudattamiseen liittyvän kartan kotisivuillamme”, Andersen kertoo.

Basware oheistaa koko vuoden 2022 tilauskertymän kasvuksi 15−35 prosenttia orgaanisesti ilman valuuttakurssien vaikutusta. Liikevaihto kasvaa ohjeistuksen mukaan 3−6 prosenttia orgaanisesti ilman valuuttakurssien vaikutusta ja liikevoittoennuste on 7−10 miljoonan euron välillä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös