Yritysuutiset

Venäjän sotatoimilla saattaa olla vaikutusta Kamuxin näkymiin

Käytettyjä autoja myyvä Kamux kasvaa kannattavasti. Korona ja Ukrainan sota luovat kuitenkin epävarmuutta näkymiin.

Kamuxin loka-joulukuun liikevaihto kasvoi vahvasti 244 miljoonaan euroon eli 22,8 prosenttia vertailukauteen verrattuna ja vertailukelpoisten liikkeiden myynnin kasvu oli 16 prosenttia. Oikaistu liikevoitto nousi vertailukauden 7,5 miljoonasta eurosta 9,0 miljoonaan euroon.

Oikaistu liikevoitto osui lähelle analyytikkojen konsensusennustetta, joka oli 9,2 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi edellisvuodesta niin Suomessa, Ruotsissa kuin Saksassakin.

Kamux jatkoi viime vuoden neljännellä vuosineljänneksellä strategiansa mukaista kasvun kiihdyttämistä.

Yhtiö on kertonut kolmen myymälän laajennuksesta Suomessa ja Nyköpingin uudesta, syyskuussa 2022
avautuvasta myymälästä Ruotsissa. Osana yhtiön strategiaa on suurempi myymäläkoko, kuten Oulussa ja
Malmön tulevassa myymälässäkin. Oulun myymälä ja prosessointikeskus otettiin käyttöön suunnitelman
mukaisesti helmikuun lopussa 2022.

Kaikkiaan Kamuxilla on nyt kaksi prosessointikeskusta Suomessa ja yksi Ruotsissa. Prosessointikeskukset mahdollistavat autojen tehokkaan käsittelyn, myyntiin laiton ja logistiikan.

Konsernijohtaja Juha Kalliokoski kertoo, että viime vuoden viimeisen neljänneksen aikana uudelleen kiihtyneen koronapandemian vuoksi Kamux teki myymälöissään erilaisia varahenkilöjärjestelyitä asiakkaiden ja henkilöstömme terveyden turvaamiseksi, ja siihen peilaten hän on erittäin tyytyväinen neljännen vuosineljänneksen kehitykseen.

Toimitusjohtajan mukaan uusien autojen kaupan komponenttipula ja toimitusvaikeudet heijastuvat ostomarkkinaan, kun käytettyjä autoja on virrannut aiempaa hitaammin markkinoille.

”Olemme halunneet varmistaa riittävät varastotasot vuodelle 2022, ja se heijastui vaihto-omaisuuteen ja varastonkiertoon vuoden 2021 loppupuolella”, Kalliokoski kertoo.

Koronapandemian vaikutukset näkyivät erityisen vahvasti Saksassa, jossa koronarajoitukset tiukentuivat merkittävästi loppuvuoden aikana, ja ne heijastuivat ihmisten käyttäytymiseen, liikkuvuuteen ja markkinaan.

Vuoden alussa Kamux uudisti ja vahvisti johtoryhmän kokoonpanoa ja vastuualueita tukemaan strategian toteutusta. Kansainvälisen liiketoiminnan ja osto-osaamisen merkitys korostuu konsernin johtoryhmän osaamisessa ja kokemuksessa.

Vuonna 2022 Kamux odottaa liikevaihdon olevan vähintään 1 100 miljoonaa euroa ja oikaistun liikevoiton kasvavan edellisvuodesta. Vuonna 2021 liikevaihto oli 937 miljoonaa euroa.

Venäjän sotatoimet heijastuvat Kamuxin liiketoimintaan.

Vaikka Kamuxin liiketoimintaan ei kohdistu välittömiä Venäjä-riskejä, Venäjän sotilastoimet Ukrainassa ovat aiheuttaneet merkittävää epävarmuutta laajalti Euroopassa. Yhtiön mukaan tilanteella voi olla vaikutusta ihmisten kulutuskäyttäytymiseen ja ostovoimaan, mikä voi aiheuttaa epävarmuutta myös vuoden 2022 näkymiin.

Hallitus ehdottaa, että vuodelta 2021 jaetaan osinkoa 0,20 euroa osakkeelta, kun vuotta aiemmin Kamux jakoi osinkoa 0,24 euroa osakkeelta. Ehdotettu osinko on 41 prosenttia tilikauden osakekohtaisesta tuloksesta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös