Yritysuutiset

Vincit luopuu ohjeistuksestaan sulautumisen vuoksi

Teknologiayhtiö Vincit luopuu toistaiseksi ohjeistuksesta.

Vincitin ylimääräinen yhtiökokous päätti torstaina hyväksyä Vincit Oyj:n ja Bilot Oyj:n sulautumisen. Sulautumisen suunniteltu täytäntöönpanopäivä on 1. heinäkuuta. Sulautumisen hyväksymisestä johtuen Vincit luopuu 3. helmikuuta julkaistusta vuoden 2022 ohjeistuksesta.

Sulautumisen vaikutukset sisältävä päivitetty ohjeistus vuodelle 2022 julkaistaan kolmannen vuosineljänneksen aikana.

Tilinpäätöstiedotteella 3. helmikuuta julkaistussa ohjeistuksssa Vincit oli arvioinut liikevaihdon kasvun vuonna 2022 olevan välillä 12 – 18 prosenttia vertailukelpoisin valuuttakurssein verrattuna vuoden 2021 liikevaihtoon. Arvioidun kasvun saavuttaminen edellyttää onnistumisia rekrytoinneissa sekä kumppaniverkoston laajentamisessa. Oikaistun liikevoiton yhtiö oli arvioinut olevan välillä 9 – 13 prosenttia liikevaihdosta.

Pitkittynyt koronapandemia lisää epävarmuutta markkinoilla, mutta se on myös lisännyt yritysten tarvetta kehittää toimintaansa, mikä tarjoaa kasvumahdollisuuksia digitaalisia palveluita tarjoaville toimijoille. Kasvava inflaatio voi tuoda uuden epävarmuustekijän asiakaskysyntään.

Vincitin ja Bilotin hallitukset allekirjoittivat 3.helmikuuta yhdistymissopimuksen ja sulautumissuunnitelman yhtiöiden yhdistämiseksi sulautumisella. Yhdistyminen edellyttää muun muassa yhdistymisen hyväksymistä kahden kolmasosan äänten ja osakkeiden enemmistöllä Vincitin ylimääräisessä ja Bilotin varsinaisessa yhtiökokouksessa.

Mikäli kaikki täytäntöönpanon edellytykset täyttyvät ja täytäntöönpano toteutuu odotetun aikataulun mukaisesti heinäkuussa 2022, tulee Vincit julkaisemaan päivitetyn ohjeistuksen vuoden 2022 näkymistä kolmannen vuosineljänneksen aikana.

Vincitin tilikauden 2021 liikevaihto oli 61,5 miljoonaa euroa. Liikevaihdon kasvu edellisvuodesta oli 9,2 miljoonaa euroa eli 17,5 prosenttia. Kasvusta 68 prosenttia oli orgaanista ja 32 prosenttia yrityskaupoista johtuvaa. Oikaistu liikevoitto laski vertailukauden 7,6 miljoonasta eurosta 5,9 miljoonaan euroon.

Toimitusjohtaja Julius Mannin mukaan asiakaskysyntä ja palveluliiketoiminnan käyttöasteet pysyivät hyvällä tasolla läpi koko toisen vuosipuoliskon, mutta kevään henkilöstön kasvupyrähdys ja palkkamallien muutos Suomessa heikensivät yhtiön kustannusrakennetta.

USA:n palveluliiketoiminta nykyisellä kasvu-urallaan muodostaa jatkossa yhä merkittävämmän osan koko yhtiön toiminnasta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös