Yritysuutiset

HKScan aikoo parantaa siipikarjatuotantonsa kilpailukykyä

HKScanin tavoite on parantaa yhtiön Suomen siipikarjaliiketoiminnan kilpailukykyä ja kustannustehokkuutta.

Yhtiö suunnittelee tuotannon tehostamista, toiminnan uudelleenorganisointia ja toimintatapojen uudistamista Rauman ja Euran siipikarjayksiköissä vastatakseen markkina- ja kilpailutilanteeseen sekä varmistaakseen jatkossakin merkittävän asemansa yhtiölle strategisesti tärkeässä ja kasvavassa broilerituotteiden kategoriassa.

Suunnitelluilla toimenpiteillä HKScan tavoittelee yli kolmen miljoonan euron vuotuisia säästöjä. Säästöjen arvioidaan toteutuvan vuoden 2023 aikana.

HKScan käynnistää suunnitelmaan liittyvät yt-lain mukaiset muutosneuvottelut siipikarjaliiketoimintaan kuuluvissa Rauman ja Euran yksiköissä. Muutosneuvottelut koskevat työntekijöiden henkilöstöryhmää ja kunnossapito-organisaation ylempiä toimihenkilöitä.

Muutosneuvottelujen piirissä on yhteensä noin 600 henkilöä. Suunnitellut toimenpiteet voivat Rauman yksikössä vaikuttaa enimmillään 210 työsuhteeseen joko työsuhteen päättymisinä tai olennaisina muutoksina työsuhteiden ehdoissa.

Mahdolliset henkilövähennykset tai olennaiset muutokset työsuhteiden ehdoissa eivät koske siipikarjaliiketoiminnan osalta Euran yksikköä. Nyt suunnitellut muutokset eivät koske HKScanin muita tuotantoyksiköitä Suomessa.

Suomen siipikarjaliiketoiminnan suunniteltu tuotannon tehostaminen, uudelleenorganisointi ja toimintatapojen uudistaminen ovat jatkoa HKScanin vuonna 2020 aloittamalle siipikarjaliiketoiminnan tuottavuuden ja kannattavuuden parantamisohjelmalle. Sen puitteissa on yhtiö on toteuttanut muun muassa Rauman yksikön prosessin tuottavuusinvestointeja vuosina 2020 – 2021.

HKScanin Suomen liiketoimintayksiköstä vastaava johtaja Jari Leija kertoo, että yhtiö on viime vuosina tehnyt paljon kehitystyötä Rauman yksikössään. Siitä huolimatta yhtiö on kustannustehokkuudessa ja kannattavuudessa selvästi tavoitettaan jäljessä.

”Vahvistaaksemme markkina- ja kilpailuasemaamme meidän on määrätietoisesti jatkettava toimintamme kustannustehokkuuden parantamista sekä etsittävä uusia tapoja vastata asiakkaiden odotuksiin ja kuluttajien tarpeisiin myös tulevaisuudessa”, Leija toteaa.

Kehittämisen on suunniteltu jatkuvan toimintatapojen ja toiminnan uudelleenorganisoinnilla, Leija toteaa.

Aika on otollinen tehokkuuden parantamiselle. 

”Kustannustehokkuuden parantaminen on erityisen tärkeää juuri nyt, kun kustannusinflaatio on nostanut kustannuksia voimakkaasti. Suunnitelluilla muutoksilla rakennamme entistä vahvempaa pohjaa siipikarjaliiketoimintamme tulevaisuuden kannattavuudelle”, Leija kertoo.

HKScan on edennyt kahdessa vuodessa vakavasta taloudellisesta tilanteesta voitolliseksi yhtiöksi.

Koko viime vuonna yhtiö onnistui vihdoin kääntämään vertailukelpoisen liiketuloksen plussalle 17 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli -2,2 miljoonaa euroa. HKScanin vuoden 2020 vertailukelpoinen liiketulos oli siten selvästi voitollinen ja paras viiteen vuoteen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös