Kasvuosakkeet

Dovre Group jatkaa vakuuttavaa kasvua – antoi nyt positiivisen tulosvaroituksen

Projektijohtamiseen keskittyvä Dovre Group Oyj nostaa liikevaihto- ja liikevoitto-ohjeistustaan vuodelle 2022.

Uuden ohjeistuksen mukaan Dovre odottaa liikevaihdon vuonna 2022 olevan yli 185 miljoonaa euroa ja liikevoiton välillä 6,5 – 7,5 miljoonaa euroa. Viime vuonna Dovren liikevaihto oli 143 miljoonaa euroa ja liikevoitto 6,1 miljoonaa euroa.

Aiemman helmikuussa julkistetun ohjeistuksen mukaan yhtiö oli arvioinut liikevaihdon vuonna 2022 olevan yli 165 miljoonaa euroa ja liikevoiton olevan parempi kuin edellisenä vuonna.

Ohjeistuksen noston syynä on se, että Dovren palveluiden kysynnän odotetaan jatkuvan hyvänä vuoden toisella puoliskolla.

Dovre Group julkaisee puolivuosikatsauksensa 18.8.2022. Hiljaisen jakson vuoksi yhtiö ei kommentoi tätä tiedotetta enempää.

Dovre Group on kansainvälisesti toimiva projektihenkilöstön ja -johtamisen palvelutoimittaja. Dovre Group -konsernin liiketoimintaryhmät ovat Projektihenkilöstö, Konsultointi ja Uusiutuva energia. Konsernilla on toimipisteet Kanadassa, Norjassa, Singaporessa, Suomessa ja Yhdysvalloissa. Maailmanlaajuisesti konsernissa toimii yli 800 henkilöä. 

Dovren liiketoimintaryhmät keskittyvät projektityövoimaan ja projektien kehittämiseen. Sen keskeiset asiakkaat tekevät suuria investointeja energiainfrastruktuuriin.

Dovren alkuvuosi on alkanut vahvasti jo ennen positiivista tulosvaroitusta.

Liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa peräti 143 prosenttia edellisvuodesta 48 miljoonaan euroon. Kasvuun vaikutti erityisesti uusi uusiutuva Energia -liiketoiminta, mutta myös projektihenkilöstötoiminnan 47,3 prosentin kasvu vertailukaudesta.

Liikevoitto nousi edellisvuoden 0,8 miljoonasta eurosta 1,7 miljoonaan euroon.

Yhtiön toimitusjohtaja Arve Jensen kertoo, että toimintaympäristö oli suotuisa kaikilla liiketoiminta-alueilla.

”Projektihenkilöstöliiketoiminta kasvoi kysynnän lisäännyttyä erityisesti Norjassa ja siitä huolimatta, että segmentin henkilöstömäärä laski selvästi katsauskauden aikana merkittävän projektin päätyttyä Singaporessa vuoden 2021 lopulla. Aktiviteettitaso oli korkea myös Norjan konsultointiliiketoiminnassa. Suomen konsultointiliiketoiminnassa synergiaedut Prohan olemassa olevien tuotteiden ja uusien eSite-palveluiden välillä alkavat realisoitua, ja olemme tehneet toimenpiteitä yksikön kannattavuuden parantamiseksi”, Jensen toteaa.

Evli näkee Dovren jokaisessa liiketoimintaryhmässä pidemmän aikavälin kannattavuudessa vielä kasvuvaraa.

”Näemme etenkin konsultoinnin ja uusiutuvan energian rakentamisen kannattavuuksilla olevan lisäpotentiaalia tämän vuoden jälkeenkin. Arvioimme Dovren orgaanisen kasvunäkymän olevan noin 5 % tästä vuodesta eteenpäin, minkä lisäksi näemme liikevoittomarginaalin paranevan kohti 5 % rajaa tulevien vuosien aikana. Näemme tuloskasvun jatkuvan, vaikka emme odotakaan projektityövoiman kannattavuuden paranevan merkittävästi tästä eteenpäin”, totesi viime toukokuussa Evlin analyytikko Joonas Iivonen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös