Oma talous

1,7 miljoonaa suomalaista saa tällä viikolla veronpalautuksia

Elokuun veronpalautuspäivä on asiakasmäärältään vuoden isoin. 1,7 miljoonalle suomalaiselle palautetaan yhteensä 712 miljoonaa euroa, kertoo Verohallinto.

Keskimääräinen palautettava summa on hieman yli 400 euroa, mutta palautusten vaihtelu on luonnollisesti suurta.

Verohallinto maksaa veronpalautuksia asiakkaille joka kuukausi heinäkuusta joulukuuhun sitä mukaa kun asiakkaiden verotus valmistuu. Elokuun jälkeen seuraavan kerran veronpalautuksia maksetaan 5. syyskuuta. Oman palautuspäivän näkee sekä OmaVerosta että verotuspäätöksestä.

Verohallinto muistuttaa, että asiakkailta vaaditaan tänäkin vuonna hieman malttia veronpalautusten kanssa, sillä kaikilla rahat eivät näy tilillä heti aamulla. Verohallinto maksaa veronpalautukset tileille päivän aikana keskiviikkona.

”Jos veronpalautus ei näy tilillä heti aamulla, tilin saldo kannattaa tarkistaa uudestaan iltapäivän puolella. Jos rahat eivät sittenkään näy tilillä, veronpalautusten maksupäivä on voinut siirtyä. Oman tilanteen voi käydä tarkistamassa OmaVerosta”, ylitarkastaja Juha Villman Verohallinnosta kertoo.

Maksupäivä on voinut siirtyä esimerkiksi, jos veronmaksaja tai hänen puolisonsa on täydentänyt esitäytettyä veroilmoitusta´, Verohallinto on saanut verotuksen vaikuttavia tietoja muualta esitäytetyn veroilmoituksen lähettämisen jälkeen, oikea tilinumero ei ole Verohallinnon tiedossa, veronpalautusta on käytetty verojen maksuksi tai veronpalautus on ulosmitattu.

Jos asiakas ei ole muistanut ilmoittaa Verohallinnolle ajantasaista tilinumeroa, veronpalautuksen saa maksuosoituksena eli rahalähetyksenä.

”Elokuussa veronpalautuksia maksetaan maksuosoituksena noin 21 000 henkilölle. He voivat lunastaa veronpalautukset myöhemmin eri tavoin Nordeasta”, Villman kertoo.

Tilinumero kannattaa kuitenkin ilmoittaa OmaVerossa, vaikka veronpalautus olisikin maksettu maksuosoituksena. Jos maksuosoitusta ei lunasta Nordeasta, veronpalautus palautuu takaisin Verohallinnolle muutaman viikon kuluttua. Jos tilinumeron on ilmoittanut siihen mennessä, Verohallinto maksaa rahat asiakkaan tilille.

Veronpalautuspäivän lisäksi elokuussa on sekä jäännösveron eli mätkyjen että kiinteistöveron eräpäivät. Jäännösveron eräpäivä on tänään 1.8. noin 300 000 asiakkaalla. Maksettavaa heillä on yhteensä 108 miljoonaa euroa.

Kiinteistöveron eräpäivä on maanantaina 8.8. noin 1,9 miljoonalla asiakkaalla. Heillä maksettavaa on yhteensä 353 miljoonaa euroa.

”Jos asiakkaalla on nyt elokuussa sekä veronpalautuspäivä että kiinteistöveron eräpäivä, on hyvä huomata, että kiinteistöveroa ei kuitata automaattisesti maksetuksi veronpalautuksista. Vero pitää siis muistaa maksaa itse”, Villman neuvoo.

Jäännösveron ja kiinteistöveron maksutiedot löytyvät OmaVerosta ja verotuspäätöksestä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös