Sijoitusideat

Sijoitusstrategi: Laatuyhtiöt ja yrityslainat tarjoavat nyt tuottomahdollisuuksia

Nordea nostaa eurooppalaisosakkeiden suositusta. Hyviä tuottoja tarjoavat eurooppalaiset riskiset yrityslainat.

Nordea nostaa allokaatiosuosituksissaan eurooppalaisosakkeet alipainosta peruspainoon ja laskee Pohjois-Amerikan osakkeet ylipainosta peruspainoon.

”Vaikka talous- ja tulosnäkymät suosivat yhä Pohjois-Amerikkaa, riskit siitä, että Euroopassa asiat eivät menekään niin huonosti kuin monet uskovat, ovat kasvaneet”, perustelee pankin päästrategi Antti Saari Nordean viikkokatsauksessa.

Saaren mukaan vanhan mantereen osakkeiden arvostustasot ja sijoittajien luottamus eurooppalaisia osakkeita kohtaan ovat niin matalilla tasoilla, että pienikin myönteinen yllätys voi saada aikaan vahvankin nousun. Euroopan kaasuvarastojen ennakoitua nopeampi täyttyminen ja teollisuuden saatavuushaasteiden asteittainen hellittäminen ovat tästä hyviä esimerkkejä.

Epävarmassa markkinatilanteessa Nordea suosii osakemarkkinoilla edelleen laatuyhtiöitä, hyvää suhdannekestävyyttä sekä pitkän aikavälin hyviä kasvunäkymiä. Saaren mukaan terveydenhuolto toimialana sopii tähän kuvaukseen erinomaisesti ja on siksi Nordean suosituksissa ylipainossa.

Viestintäpalveluiden näkymiä pankki pitää sen sijaan haastavina media-alan kovan kilpailun ja hidastuvan talouskasvun takia. Nämä haasteet ovat näkyneet etenkin amerikkalaisyhtiöiden tulosraporteissa. Viestintäpalvelut jatkavat siksi alipainossa.

Pidemmällä aikavälillä osakkeiden laskenut arvostustaso nostaa niiden tuotto-odotuksia, toteaa puolestaan Mandatum Asset Managementin allokaatiotuotteiden johtaja Lassi Järvinen. Esimerkiksi Euroopassa osakkeet ovat nyt historiallisesti katsottuna edullisia.

”Etenkin Euroopassa osakkeiden P/E-luvut (hinta/yrityksen tulos) ovat tällä hetkellä selkeästi keskimääräistä matalampia. Kuluvan vuoden laskumarkkina on johtanut siihen, että jo ennestään globaaleja osakkeita halvemmat eurooppalaiset osakkeet ovat nyt varsin halpoja myös suhteessa historiaansa”, Järvinen pohtii.

Myös riskiset joukkolainat tarjoavat nyt houkuttelevia tuottomahdollisuuksia.

”Riskisten joukkolainaluokkien tuottonäkymät ovat historiaan verrattuna omaisuuslajeista parhaat. Osakemarkkinoiden riskilisä, eli osakeriskin kantamisesta tarjolla oleva tuotto-odotusten lisäys, on jopa supistunut viime aikoina hieman. Tämä on kuitenkin normaalia korkojen noustessa”, Saari toteaa.

Saaren mukaan eurooppalaisten yrityslainojen luottoriskimarginaalit ovat nousseet ja ne hinnoittelevat jo taantumaa. Tilanteen pitäisi oleellisesti heikentyä, jotta nämä lainat pärjäisivät heikosti, Saari arvioi. Sen vuoksi Nordea suosittaa ylipainoa eurooppalaisille yrityslainoille.

Myös muista riskisistä joukkolainaluokista on Saaren mukaan hyviä tuottoja tarjolla, mutta epävarmoina aikoina on kannattaa olla maltillinen riskitason lisäyksen kanssa, hän suosittaa.

”Kaikkien sijoitusten tuottonäkymät ovat parantuneet merkittävästi tänä vuonna korkojen nousun ja
arvostuskertoimien laskun ansiosta”, strategi toteaa.

Kommentoi
Ylös
>