Kasvuosakkeet

Analyytikko: Aallon Group etenee oikeaan suuntaan ja osakkeen arvostus on matala

Tilitoimistoketju Aallon Group laajentaa toimintaansa yrityskaupalla. Kauppa tukee Aallon Groupin kasvustrategiaa.

Helsingin pörssin First North -listalla oleva tilitoimisto Aallon Group kertoi tällä viikolla laajentavansa toimintaansa strategiansa mukaisella liiketoimintakaupalla, jossa Pohjois-Pohjanmaalla neljässä toimipisteessä palvelevan Tilitoimisto Rousu Oy:n liiketoiminta liittyy osaksi Aallon Groupia. Toiminta yhdistyy osaksi Aallon Pohjois-Suomen aluetoimistoa.

Liiketoiminta siirretään välittömästi sisäisellä liiketoimintakaupalla osaksi Aallon Rätinki Oy:n toimintaa. Kauppahinta on 1,05 miljoonaa euroa, josta 0,84 miljoonaa euroa suoritetaan käteisellä ja loppu 0,21 miljoonaa euroa suuntaamalla yhteensä hieman yli 21 500 osakkeen osakeanti Tilitoimisto Rousu Oy:lle.

”Olen iloinen päästessämme tiedottamaan tästä uudesta strategiamme mukaisesta kasvuaskeleesta. Asiakkaitaan pitkään henkilökohtaisella otteella palvellut perheyhtiö Tilitoimisto Rousu Oy sopii toimintakulttuurinsa ja -tapojensa puolesta erinomaisesti osaksi joukkoamme. Haluan toivottaa Tilitoimisto Rousu Oy:n asiantuntijat ja asiakkaat lämpimästi tervetulleeksi Aallon Groupiin”, Aallon Group Oyj:n toimitusjohtaja Ari Kelloniemi kertoi.

Aallon Group arvioi yritysjärjestelyllä olevan pieni positiivinen vaikutus Aallon Groupin vuoden 2022 liikevaihtoon. Vuoden 2022 käyttökatteeseenjärjestelyllä ei ole yhtiön mukaan vaikutusta. Järjestelyllä ei ole vaikutusta Aallon Groupin keskipitkän aikavälin taloudellisiin tavoitteisiin.

Yritysjärjestely toteuttaa Aallon kuitenkin Groupin kasvustrategiaa ja vahvistaa yhtiön voimavaroja Pohjois-Suomessa.

Yhtiö on kasvanut viime vuodet vauhdilla. Kun vuonna 2019 konsernin liikevaihto oli 13,5 miljoonaa euroa, ylsi se viime vuonna jo 24,5 miljoonan euron liikevaihtoon. Kasvu on ollut myös kannattavaa, sillä sijoitetun pääoman tuotto oli viime vuonna 12,5 prosenttia.

Aallon Groupin strategian keskiössä on pyrkimys korkeaan asiakastyytyväisyyteen, jota yhtiö pyrkii vahvistamaan keskittymällä erityisesti digitalisoituihin prosesseihin ja henkilökohtaisiin asiantuntijapalveluihin sekä henkilöstötyytyväisyyteen ja työhyvinvointiin.

Aallon Group tavoittelee keskipitkällä tarkastelujaksolla keskimäärin 15–20 prosentin vuotuista liikevaihdon kasvua.

Inderesin analyytikko Atte Riikola arvioi, että Aallon Group sai ostettua Tilitoimisto Rousun jälleen maltillisella arvostuksella. Osakekauppa noudattaa tuttua Riikolan mukaan samaa toimintamallia, mitä aiempien vastaavien järjestelyjen osalta on nähty.

”Kaupan tulospohjainen arvostus on selvästi alle Aallon Groupin omien kertoimien, mikä antaa hyvät lähtökohdat omistaja-arvon luonnille”, Riikola toteaa.

Riikolan mukaan Aallon Groupin strategia etenee tällä hetkellä askel kerrallaan oikeaan suuntaan, johon peilattuna osakkeen nykyinen arvostustaso näyttää houkuttelevalta.

”Ennusteellamme Aallon Groupin viimeisimmät yritysostot huomioiva vuoden 2023 oikaistu P/E-kerroin on noin 12x ja vastaava EV/EBIT-kerroin 9x. Nämä ovat mielestämme hyvin matalia tasoja Aallon Groupin kaltaiselle defensiiviselle kasvuyhtiölle, joka kykenee näkemyksemme mukaan luomaan omistaja-arvoa johdonmukaisella yritysostostrategiallaan”, analyytikko toteaa.

Aallon Groupin strategian jatkaessa nykyisillä urillaan Riikola näkee osakkeessa nousuvaraa niin tuloskasvun kuin arvostuskertoimien nousun kautta.

”Tiedostamme, että osakemarkkinan synkeä sentimentti voi rajata kertoimien nousuvaraa lyhyellä aikavälillä, mutta hieman pidemmälle katsoen näemme nykyisen arvostustason houkuttelevana.”

Inderesin suositus Aallon Groupin osakkeille on osta ja osakkeen tavoitehinta 12 euroa ylittää yhtiön viimeisimmän 10,5 euron kurssinoteerauksen.

Kommentoi
Ylös
>