Oma talous

Bloggaaja sai pörssisähköllä huomattavat säästöt

Sijoitus- ja talousbloggaaja Rikhard Wacker säästi huomattavan summan sähkökuluissa siirryttyään kiinteähintaisesta sopimuksesta pörssisähköön.

Richard Wacker ylläpitää Inssin Osingot -blogia ja kirjoittaa myös SalkunRakentajaan. Blogissaan Wacker kertoo oman taloutensa ylläpitämisestä sekä matkastaan vaurastumiseen. Lopullisena päämääränä Wackerilla on ”se kliseinen taloudellinen riippumattomuus”. Tavoitteensa Wacker pyrkii saavuttamaan vuonna 2037.

Helmikuussa Wacker kertoi blogissaan kokemuksistaan sähkösopimuksen vaihdosta ja sen tuomista säästöistä.

Ennen vaihtamistaan pörssisähköön Wackerilla oli käytössä niin sanottu kiinteämaksuinen sähkösopimus Vattenfallilla. Viijme syksynä Wattenfall ilmoitti rajusta hinnankorotuksesta, jossa aiemmin 15 euron hintainen sopimus nousi kertarysäykseltä 65 euroon kuukaudessa.

Richard Wacker. Kuva: Mika Levälampi / Levälampi.fi

Viime joulukuussa Wacker irtisanoi Wattenfallin sopimuksen ja hyväksyi Fortumin pörssisähkötarjouksen. Säästöt alkoivat näkymään oikeasti välittömästi sen jälkeen.

”Ensimmäiset päivät kulutukseni jäi jopa alle euroon, mikä tuntui erittäin mukavalta startilta. Joulukuun puolivälissä kulutus nousi kuitenkin ensiksi kahteen euroon ja sen jälkeen muutamaksi päiväksi vajaaseen kolmeen euroon”, Wacker kertoo.

Sijoitusbloggaaja kertoo myös oppineensa ”kantapään kautta” säästämään sähköä. Esimerkiksi sähkösyöppöjä uunia ja astianpesukonetta kannatti käyttää harkiten. Hän kertoo, että teki uunissa kerralla enemmän ruokaa aikana, jolloin pörssisähkö oli halpaa. Ruokailun jälkeen astiat huuhtomalla hän pystyi vähentämään astianpesukoneen käyttöä.

Wackerin tammikuussa sähkönkulutus oli päivässä vain kerran euron verran ja kaikkina muina päivinä sen alle. Aiemmassa 65 euron kuukausimaksun kiinteähintaisessa sopimuksessa sähkön hinta oli ollut 2,1 euroa päivässä.

Säästö tammikuun sähkölaskussa oli huomattava.

”Vaikka käytin sähköä aavistuksen joulukuuta enemmän, 177,13 kWh:n sähkölaskulle tuli hintaa ainoastaan 16,28 euroa. Säästöä alkuperäiseen sopimukseen nähden tuli 48,72 euroa, eli 75 prosenttia”, Wacker kertoo.

Helmikuussa säästö oli myös 75 prosenttia kuun 16.päivään mennessä, jolloin Wacker aiheesta artikkelin kirjoitti.

Toki sijoitusbloggaajalla on ollut myös onnea ilmojen suhteen, koska tammi- ja helmikuu ovat olleet pääkaupunkiseudulla melko lauhoja. Lämmin sää vähentää sähkön kulutusta ja pitää myös pörssisähkön hinnan alhaisena.

1 kommentti

1 kommentti

  1. Watti

    6.3.2023 at 23:19

    Onko se jutun aihe, maksaako sähkö euron vai kaksi päivässä? Näinkö sijoittajasta tulee miljonääri? Taitaa löytyä paljon oleellisempiakin menoeriä.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös