NoHo Partnersin IR-sivut

NoHo Partners yritysostoksilla – panostaa nopeasti kasvavaan sushimarkkinaan

NoHo Partners ostaa enemmistön suositusta Sushibar + Wine -ketjusta.

NoHo Partners ostaa liiketoimintakaupalla Sushibar + Wine -ketjun liiketoiminnan yhdessä ketjun toisen perustajan Matti Sarkkisen kanssa. Myyjänä kaupassa toimii We Are Group – ravintolayhtiö ja kaupassa siirtyvät Helsingissä sijaitsevat neljä ravintolaa työntekijöineen uuteen perustettavaan yhtiöön.

NoHo Partners omistaa uudesta yhtiöstä 75 prosenttia ja Matti Sarkkinen 25 prosenttia.

”Sushibar + Wine:n idea syntyi yksinkertaisesta oivalluksesta, jossa yhdistyvät käsityönä tehty japanilainen sushi ja skandinaavinen estetiikka. Sushibar + Wine on todistanut kestävänsä aikaa ja sen menestys on aina perustunut tiimityöhön, korkeaan laatuun ja jatkuvaan kehitystyöhön”, kertoo yhtiön toimitusjohtajana ja osakkaana jatkava Matti Sarkkinen.

Sarkkisen mukaan NoHo Partners on suomalaisessa ravintolakentässä eräänlainen yrittäjien koti, jossa yhdistyy yrittäjämäinen toimintamalli ison toimijan resursseihin.

”Yhteisyrityksemme kautta pystymme panostamaan entistä vahvemmin Sushibar + Winen kehittämiseen, henkilökuntaan ja kannattavaan kasvuun.”

Sushibar + Winen ravintolat sijaitsevat Helsingissä Fredrikinkadulla, Uudenmaankadulla, Citycenterin kauppakeskuksessa ja Kalliossa. Ketjun liikevaihto on noin 4,5 miljoonaa euroa vuodessa, jolla se on laatusushin markkinajohtaja Helsingissä.

NoHo Partners:in toimitusjohtaja Aku Vikström kertoo, että sushimarkkina on yksi nopeimmin kasvavista ruokakategorista Suomessa.

”Samalla, kun markkina kasvaa niin se myös kehittyy ja polarisoituu. Sushibar + Wine on toimiva, kannattava konsepti, jonka vahvan brändin ja korkean laadun näemme kestävän hyvin kilpailua premium-sushin markkinassa. Uskomme, että yhdistämällä osaamisemme pystymme samalla vahvistamaan asemaamme koko sushimarkkinassa”, Vikström toteaa.

”Matti Sarkkinen on pitkän linjan arvostettu ravintolayrittäjä ja olen iloinen, että hän jatkaa ketjun johtamista ja kehittämistä yrittäjäosakkaana kuten tähänkin asti.”

NoHo Partners on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin erikoistunut konserni. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana Nasdaq Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu noin 250 ravintolaa Suomessa, Tanskassa ja Norjassa.

Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat muun muassa Elite, Savoy, Teatteri, Sea Horse, Stefan’s Steakhouse, Palace, Löyly, Hanko Aasia, Friends & Brgrs, Campingen ja Cock’s & Cows.

Konserni työllistää sesongista riippuen noin 2 300 henkilöä kokoaikaiseksi muutettuna. Yhtiö tavoittelee 400 miljoonan euron liikevaihtoa vuoden 2024 loppuun mennessä. Yhtiön visiona on olla Pohjois-Euroopan johtava ravintolayhtiö.

NoHo Partnersin osake on elpynyt voimalla koronakuopasta. Osake kivunnut tänä vuonna lähes 36 prosenttia. Keväällä 2020 osake romahti, kun koronakriisi iski voimalla ravintola-alaan ja osake kävi alle neljässä eurossa hetkellisesti. Nyt osake on kivunnut jo 9,3 euroon.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös