Yritysuutiset

Etteplanilta tulosvaroitus – asiakkaiden päätöksenteko varovaista

Teknologiayhtiö Etteplan antaa tulosvaroituksen ja laskee ohjeistustaan vuodelle 2023.

Etteplan oli arvioinut 10. elokuuta julkistetussa osavuosikatsauksessaan konsernin vuoden 2023 liikevaihdon olevan 360-380 miljoonaa euroa ja vuoden 2023 liikevoiton olevan 28-31 miljoonaa euroa. Viime vuonna liikevaihto oli 350 miljoonaa euroa ja liikevoitto 28,6 miljoonaa euroa.

Etteplan päivittää ja tarkentaa nyt aiempaa arviotaan vuoden 2023 liikevaihdosta ja liikevoitosta kolmannen vuosineljänneksen odotettua heikomman liiketoiminnan kehityksen vuoksi.

Uuden arvion mukaan yhtiö odottaa liikevaihdon olevan 355-370 miljoonaa euroa ja liikevoiton olevan 26-28,5 miljoonaa euroa.

Etteplanin näkymien negatiiviseen kehitykseen vaikuttavat markkinatilanteen heikkeneminen ja erityisesti kuluttajatuotteita valmistavien asiakkaiden kysynnän muutokset Teknisen viestinnän ratkaisut -palvelualueella Keski-Euroopassa.

”Markkinoiden epävarmuus heijastuu liiketoimintaamme, ja asiakkaiden päätöksenteko on edelleen varovaista. Alkuvuotta rasittivat suuret toiminnan sopeuttamiseen liittyvät kertaluonteiset kulut ja Ohjelmisto- ja sulautetut ratkaisut  -palvelualueen vaatimaton suoritustaso”, Etteplanin toimitusjohtaja Juha Näkki kertoo.

Hänen mukaansa tällä hetkellä markkinakysyntä heikkenee erityisesti Teknisen viestinnän ratkaisut -palvelualueella Keski-Euroopassa, jossa yhtiöllä on enemmän kuluttajatuotteita valmistavia asiakkaita.

”Jatkamme toimenpiteitä operatiivisen tehokkuuden parantamiseksi, mutta kannattavuutemme tulee jäämään aiemmin arvioimastamme tasosta, ja valitettavasti joudumme päivittämään ja tarkentamaan ohjeistustamme”, Näkki toteaa.

Etteplanin kolmannen vuosineljänneksen osavuosikatsaus julkistetaan tiistaina 31. lokakuuta

Etteplan on erikoistunut ohjelmisto- ja sulautettujen järjestelmien ratkaisuihin, suunnitteluratkaisuihin sekä teknisen viestinnän ratkaisuihin.

Lue myös tämä: Etteplan pyrkii kasvavien osinkojen yhtiöksi

Kommentoi
Ylös
>