Kasvuosakkeet

Consti on pörssin alelaarissa – pankilta ostosuositus

Korjausrakentaja Constin osakkeen arvostuskertoimet näyttävät nyt houkuttelevilta. Arvostus ei aseta rimaa korkealle, arvioi Evlin analyytikko.

Consti ei ole julkistanut vielä kolmannen vuosineljänneksen tulosraporttiaan, mutta toisella vuosineljänneksellä yhtiön luvut kertoivat kasvupotentiaalista. Kuten ensimmäiselläkin vuosineljänneksellä, yhtiö kahmi tilauksia. Tilauskanta kasvoi lähes 24 prosenttia 298 miljoonaan euroon, ja uudet tilaukset kasvoivat 7,9 prosenttia vertailukaudesta vajaaseen 107 miljoonaan euroon.

Liikevaihto kasvoi vertailukaudesta 3,6 prosenttia 75,7 miljoonaan euroon. Liikevaihto kasvoi kaikilla Constin rakentamisen toimialoilla. Talotekniikka-toimialan liikevaihto kasvoi huoltotoiminnassa, mutta supistui urakoinnissa.

Evli odottaa Constin vakaan kehityksen jatkuneen vahvan tilauskirjan ajamana.

”Pääfokuksemme raportissa on jälleen yhtiön uusien tilauksien kertymässä sekä tulevaisuuden näkymissä. Constin tilauskirja oli toisen kvartaalin lopulla ennätystasolla 297,9 miljoonassa eurossa”, toteaa Evlin analyytikko Atte Jortikka pankin aamukatsauksessa.

Korjausrakentamisen hiipuminen on riski

Evli odottaa kolmannella kvartaalilla 3,1 prosentin liikevaihdon kasvua 81,5 miljoonaan euroon ja koko vuodelta 5,4 prosentin kasvua 322 miljoonaan euroon.

Evlin näkemyksen mukaan yhtiön kannattavuuteen vaikuttaa kuitenkin edelleen negatiivisesti palkkakustannusinflaatio.

”Vaikka tarveperusteinen korjausrakentamisen markkina onkin selvinnyt nykyisestä markkinatilanteesta huomattavasti uudisrakentamista paremmin, on yhä enemmissä määrin havaittavissa signaaleja myös korjausrakentumisen heikentyvästä markkinasta. Rakennusteollisuuden uusimmassa suhdannekatsauksessa korjausrakentamisen volyymikasvun ennusteita otettiin alas sekä vuoden 2023 että 2024 osalta”, Jortikka toteaa.

Rakennusteollisuus RT odottaa, että korjausrakentamisen volyymit laskevat neljä prosenttia vuonna 2023 ja vuonna 2024 laskua ennustetaan prosentin verran. RT on reivannut ennustelukuja alaspäin edellisestä päivityksestään.

Jortikan mukaan laskeneiden ennusteiden lisäksi LVI-asennusalan toimiala- ja työnantajajärjestön LVI-TU:n lokakuun alussa julkaisemat korjausrakentamisen saldoluvut heikkenivät huomattavasti kevään tasolta.

Consti on silti hyvissä asemissa Suomen korjausrakentamisen markkinoilla.

”Vaikka korjausrakentamisen yleinen markkinasentimentti on heikentynyt, näemme että Consti on positioitunut hyvin markkinan sisällä. Consti toimii pääosin Suomen suurimmissa kaupungeissa, jossa markkinakehitys uskotaan olevan selvästi muuta Suomea vahvempaa”, analyytikko toteaa.

Arvostuskertoimet alhaalla

Constin osake vaikuttaa tunnuslukujen valossa nyt houkuttelevalta.

Jortikan mukaan yhtiön arvostus on edelleen konservatiivinen, sillä Constia hinnoitellaan selvästi verrokkiryhmää sekä yhtiön historiallisia kertoimia alemmalle tasolle.

Analyytikoiden konsensusennuste tämän vuoden Constin osakekohtaiselle tulokselle on 1,11 euroa, kun se viime vuonna oli 1,06 euroa. Kuluvan vuoden konsensusennusteella yhtiön P/E-kerroin on 8,8x ja EV/Ebitda-kerroin 4,9x.

Mikäli yhtiö yltää ensi vuoden osakekohtaisen tuloksen konsensusennusteeseen, mikä on 1,32 euroa, laskee P/E-kerroin tasolle 7,4x ja EV/Ebitda-kerroin tasolle 4,1x. Tällaiset lukemat ovat selkeästi alhaisia yhtiölle, jolta odotetaan liikevaihdon ja tuloksen kasvua myös vuonna 2025.

”Näemme osakkeen hinnoittelun vaatimattomana etenkin yhtiön keskittyessä tasaisempaan tarveperusteiseen korjausrakentamiseen”, analyytikko toteaa.

Ostosuosituksen lisäksi Evli antaa Constin osakkeelle 14 euron tavoitehinnan, mikä ylittää selvästi viimeisimmän 9,8 euron kurssinoteerauksen. Myös analyytikoiden konsensuksen mukainen tavoitehinta on 14 euroa. Alla olevasta kuvaajasta nähdään, että tavoitehinnan ja toteutuneen kurssinoteerauksen ero on viime viikkoina laventunut yli 44 prosenttiin.

Consti raportoi kolmannen kvartaalin luvut ensi viikon perjantaina.

Kommentoi
Ylös
>