ETF-perusteet

Pitkä odotus on ohi – Bitcoiniin sijoittaville ETF-rahastoille näytettiin viimein vihreää valoa

Kryptomaailmassa kauan odotettu hetki koitti vihdoin keskiviikkona.

Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomission (SEC) puheenjohtaja Gary Gensler.

Sääntelyviranomaiset antoivat keskiviikkona rahanhoitajille vihreää valoa käynnistää 11 spot-Bitcoin ETF -rahastoa, joiden avulla tavalliset sijoittajat voivat hyötyä maailman suurimmasta kryptovaluutasta ilman, että heidän tarvitsee omistaa sitä.

Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomission (SEC) keskiviikkona hyväksymien hakijoiden luetteloon kuului joitakin Wall Streetin suurimpia nimiä, kuten BlackRock, Franklin Templeton, Fidelity ja Ark Investment Management sekä useita kryptomaailmassa paremmin tunnettuja yrityksiä.

SEC on pitkään suhtautunut kielteisesti spot-bitcoin ETF:iin. SEC on aiemmin hylännyt tällaiset hakemukset väittäen, että tuotteet ovat alttiita markkinoiden manipuloinnille.

SEC:n aiempien spot-ETF:n vastaisten päätösten ytimessä oli väite, että mikään säännelty pörssi ei kyennyt valvomaan riittävästi Bitcoin-kauppaa tavalla, joka havaitsisi luotettavasti petokset ja manipuloinnin.

Hyväksynnät merkitsevät SEC:n harvinaista suunnan muutosta yli kymmenen vuotta kestäneen vastustuksen jälkeen.

Ensimmäinen hakemus bitcoin-ETF:n perustamiseksi jätettiin jo vuonna 2013 kryptoyrittäjiltä ja kaksosilta Tyler ja Cameron Winklevossilta, jotka ovat tunnettuja varhaisesta roolistaan Facebookin perustamisessa.

SEC:n puheenjohtaja Gary Gensler teki keskiviikkona antamassaan lausunnossa selväksi, että hänen virastonsa ei hyväksynyt tai kannattanut bitcoinia, kun se hyväksyi uudet tuotteet.

”Sijoittajien tulisi pysyä varovaisina niiden lukemattomien riskien suhteen, jotka liittyvät bitcoiniin ja tuotteisiin, joiden arvo on sidottu kryptoihin”, hän sanoi lausunnossaan.

Yksi SEC:n komissaari, Caroline Crenshaw, julkaisi eriävän mielipiteen, jossa hän kutsui viraston toimia epävarmoiksi ja epähistoriallisiksi.

”Olen huolissani siitä, että nämä tuotteet tulvivat markkinoille ja laskeutuvat suoraan niiden yhdysvaltalaisten kotitalouksien eläketileille, joilla on vähiten varaa menettää säästöjään petoksille ja manipuloinnille, joka näyttää olevan yleistä spot-bitcoin-markkinoilla”, hän sanoi lausunnossaan.

Kryptopiireissä spot-bitcoin ETF:ien hyväksyntää on odotettu kuumeisesti, sillä hyväksynnällä on nähty olevan vaikutusta bitcoinin kysyntään. Tämä ajatus juontaa juurensa siitä, että nyt hyväksytyt rahastot mahdollistavat suurille institutionaalisille sijoittajille helpomman tien hajauttaa sijoituksia bitcoiniin.

”Hyväksyntä tarkoittaa, että sekä yksityis- että institutionaalisilla sijoittajilla on nyt mahdollisuus hajauttaa sijoitussalkkujaan kryptosijoituksella murehtimatta monimutkaisia säilytysasioita”, sanoo Campbell Harvey, Duken yliopiston rahoituksen professori Bloombergille.

”ETF:n avulla salkkuun on helppo lisätä Bitcoin-sijoituksia”, hän kiteyttää.

Kaupankäynti ensimmäisillä bitcoinin spot-markkinahintaa seuraavilla etf-rahastoilla saattaa alkaa jo torstaina.

Coinmotion​ / ​SalkunRakentaja ​-​​yhteistyötarjous

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun ja aloita kaupankäynti kryptovaluutoilla.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1%:n treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

Kommentoi
Ylös
>