Yritysuutiset

Nightingale Healthin verianalyysiteknologia Terveystalon käyttöön

Terveystalo on ottanut Nightingale Healthin verianalyysiteknologian osaksi työterveystarkastuksia.

Nightingale Health kertoo tiedotteessaan, että Suomen suurin terveyspalveluyritys Suomen Terveystalo Oy on uudistanut työterveystarkastuksiaan ja ottanut Nightingale Healthin verianalyysiteknologian osaksi työterveystarkastuksia.

Nightingale Health on suomalainen terveysteknologiayritys, jonka tavoitteena on edistää ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa. Yhtiön kehittämä verianalyysiteknologia mittaa laajan joukon veren merkkiaineita yhdestä verinäytteestä ja tunnistaa yksilöllisiä sairastumisriskejä hyödyntäen terveystietovarantoja.

Uudistus on astunut voimaan Terveystalon työterveysasiakkaille ympäri Suomen. Terveystalolla on yksinoikeus toimia Nightingale Healthin yksityisen terveydenhuollon kumppanina Suomessa.

Nightingale Health ja Terveystalo ilmoittivat elokuussa 2023, että Terveystalo ottaa käyttöön Nightingale Healthin verianalyysiteknologian työterveydessä säännöllisesti tehtävissä terveystarkastuksissa. Osapuolet ovat työskennelleet yhdessä viime kuukaudet integroidakseen Nightingale Healthin sairastumisriskiarviot ja diagnostiset veriarvot osaksi Terveystalon työterveyslääkärien, -hoitajien ja laboratorioiden päivittäistä työtä.

Lisäksi Nightingale Health on rakentanut maanlaajuisen logistiikkaverkoston ja toimituskyvyn palvellakseen Terveystalon toimipisteitä ympäri Suomen ja toimittaakseen tulokset terveydenhuollon vasteaikoja noudattaen.

Terveystalo uudistaa terveystarkastuksensa

Terveystalo on Suomen suurin työterveyspalveluiden tarjoaja ja se tuottaa työterveyspalveluita yli 27 000 yritykselle ja muulle organisaatiolle. Terveystalo pitää Suomessa huolta yli 700 000 työntekijästä, mikä kattaa merkittävän osan suomalaisesta työvoimasta.

Nightingale Healthin verianalyysin tuloksiin perustuvat sairastumisriskiarviot tunnistavat useiden keskeisten kroonisten sairauksien sairastumisriskit yhdestä verinäytteestä yhdellä testillä. Terveystalon tarjoama uudistettu terveystarkastus sisältää riskiarviot kahdeksalle keskeiselle kansantaudille, kuten esimerkiksi sydäninfarktille, sydän- ja verisuonitaudeille, tyypin 2 diabetekselle tai keuhkosyövälle.

”Nightingale Healthin teknologia vie perinteiset terveystarkastukset uudelle aikakaudelle. Koskaan aiemmin ei ole ollut mahdollista tunnistaa sairastumisriskejä yhtä laajasti, luotettavasti ja helposti. Kun laaja riskiarvio voidaan tehdä jokaiselle tasapuolisesti osana säännöllisesti tehtävää työterveystarkastusta, paranevat mahdollisuudet sairauksien ennaltaehkäisyyn merkittävästi”, toteaa Nightingale Healthin toimitusjohtaja ja perustaja Teemu Suna.

Terveystalon johtava työterveyslääkäri Ilse Rauhaniemi kertoo, että osa Terveystalon työterveysasiakkaista on jo loppuvuodesta päässyt tutustumaan sairastumisriskiarvioon, kun Terveystalo aloitti uudistetut terveystarkastukset valituilla paikkakunnilla jo marraskuussa.

”Sekä asiakkaamme että ammattilaisemme ovat ottaneet uuden palvelun innolla vastaan. Asiakkaillemme näytteenotto on vaivatonta, eikä laboratoriokäynti poikkea totutusta. Tavanomaisesta verinäytteestä asiakas kuitenkin saa enemmän informaatiota, joka on selkeästi esitetty sairastumisriskinä kahdeksalle keskeiselle elintapasairaudelle”, hän kertoo.

Rauhaniemen mukaan riskiraportissa ei ole kyse sairauksien diagnostiikasta tai seulonnasta, vaan aineenvaihdunnan merkkiaineiden pitoisuuksiin perustuvasta sairastumisriskin arvioinnista.

Terveystalon asiakkaat arvostavat sitä, että raporttiin on valittu sairauksia, joiden riskiä voidaan uudella analyysilla arvioida vähintään yhtä luotettavasti kuin aiemmin kliinisessä käytössä olleilla laskureilla, Rauhaniemi kertoo.

”Nyt riskiarviot kuitenkin saadaan helpommin ja kattavammin. Lisäksi analyysi koskee vain sairauksia, joiden riskiin voidaan elintavoilla vaikuttaa.”

Elintapasairausriskiraportti auttaa asiakasta ymmärtämään elintapojen merkityksen sairastumisriskissä, motivoi tarvittaviin elintapamuutoksiin ja myös seuraamaan muutosten vaikutusta selkeän mittarin avulla, Rauhaniemi kiteyttää. Sairauksien ennaltaehkäisy on hänen mukaansa hoitoa kustannustehokkaampaa.

Nightingale vielä rankasti tappiollinen

Nightingalen bisnes on vasta varhaisessa vaiheessa. Kuluvan vuoden tammi-kesäkuussa yhtiön liikevaihto kasvoi roimasti viime vuodesta, mutta luvut ovat silti pörssiyhtiölle hyvin vaatimattomia. Tammi-kesäkuun liikevaihto nousi vertailukauden 1,0 miljoonasta eurosta 1,9 miljoonaan euroon.

Liiketappio oli syvä. Se jyrkkeni lähes -9,9 miljoonaan euroon viime vuoden -7,7 miljoonasta eurosta.

Tappiosta huolimatta yhtiöllä riittää kassavaroja, sillä rahavarat olivat kesäkuun lopussa lähes 81 miljoonaa euroa. Vuoden aikana tosin rahavarat ovat huvenneet lähes 15 miljoonaa euroa. Lisäksi Nightingale on erittäin vakavarainen – omavaraisuusaste on erittäin korkea, 92 prosenttia.

Viime marraskuussa Nightingale kertoi, että se oli solminut yhteistyösopimuksen Singaporen johtavan diagnostiikkapalvelujen tarjoajan, Innoquest Diagnosticsin kanssa. Sopimus tuo Nightingale Healthin teknologian saataville Kaakkois-Aasian alueelle.

Innoquestin kanssa tehty sopimus on Nightingalen ensimmäinen merkittävä kansainvälinen asiakkuus, jossa sen teknologia tuodaan tarjolle laajamittaisesti nykyisille terveydenhuollon toimijoille.

Kommentoi
Ylös
>