Sijoitusuutiset

Eläkeyhtiö Ilmarisella kaksijakoiset sijoitustuotot vuonna 2023

Ilmarisen osake- ja korkosijoitukset tuottivat viime vuonna erinomaisesti, mutta kiinteistösijoitusten tuotto painui jyrkästi pakkaselle.

Mikko Mursula sijoitusjohtaja Ilmarinen
Eläkeyhtiö Ilmarisen sijoitusjohtaja Mikko Mursula

Ilmarisen sijoitustuotto oli vuonna 20235,8 prosenttia, kun se edellisvuonna oli tappiolla -6,6 prosenttia. Sijoitustuotto oli 3,3 miljardia euroa huolimatta kiinteistösijoituksiin kohdistuvista 1,1 miljardin euron alaskirjauksista.

Viime vuoden tuottoa kasvattivat erityisesti osakesijoitukset 10,1 prosentin tuotolla sekä korko- ja luottoriskisijoitukset 8,4 prosentin tuotolla. 

Kiinteistösijoitusten tuotto jäi sen sijaan 13,5 prosenttia negatiiviseksi. Korkojen nousun aikaansaama tuottovaateiden nousu ja koronan aiheuttamat rakenteelliset muutokset toimitilakiinteistöjen käyttöasteissa aiheuttivat kiinteistösijoitusten käypiin arvoihin noin 1,1 miljardin euron alaskirjaukset. 

”Listatut osakkeet ja korko- ja luottoriskisijoitukset tuottivat vuonna 2023 erittäin hyvin ja positiivinen vire kiihtyi vuoden lähestyessä loppuaan. Suomalaisille osakkeille vuosi oli vaikea ja erityisesti kiinteistösalkun heikko tuotto laski muuten erinomaista sijoitustuottoa”, Ilmarisen sijoituksista vastaava varatoimitusjohtaja Mikko Mursula kertoo. 

Ilmarinen painottaa, että eläkevarojen sijoittamisessa korostuu pitkäjänteisyys. Tavoitteena on sijoitusten mahdollisimman korkea tuotto pitkällä aikavälillä. Ilmarisen sijoitusten pitkän aikavälin tuotto vuodesta 1997 alkaen on 5,7 prosenttia, mikä vastaa 3,8 prosentin reaalituottoa.

”Ilmarisen tavoite on hiilineutraali sijoitussalkku vuonna 2035. Olimme ankkurisijoittajana neljässä ilmaston huomioivassa ETF-indeksirahastossa ja sijoitimme niihin yhteensä 5 167 miljoonaa euroa”, Mikko Mursula toteaa.  

Kommentoi
Ylös
>