Tilaa uutiskirjeemme

Kolmesti viikossa lähetettävä uutiskirje sisältää SalkunRakentaja-sivustolla julkaistut uusimmat artikkelit.
Seuraa Somessa
Seuraa Somessa

Elisa panostaa yhä enemmän ohjelmistobisnekseen

Elisa on kasvattanut suuryrityksille tarjottavaa ohjelmistoliiketoimintaansa lukuisin yritysostoin.
Elisa teleoperaattori teleyhtiö Elisa teleoperaattori teleyhtiö
Elisa Oyj:n pääkonttori, Pasila, Helsinki. Kuva: Markus Sommers.

Elisa kertoi torstaina ostavansa yrityksille tuotannon, toimitusketjun ja logistiikan ohjelmistoja tarjoavan, suomalaisen Leanwaren Oy:n osakekannan. Leanware vahvistaa Elisan teollisten ohjelmistojen kansainvälistä IndustrIQ -liiketoimintaa.

Yrityskauppa edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää ja sen odotetaan toteutuvan vuoden 2024 toisella neljänneksellä.

Yrityskauppa toteuttaa Elisan kansainvälisten digitaalisten palveluiden strategiaa, vauhdittaa Elisa IndustrIQin teollisen ohjelmistoliiketoiminnan kasvua ja vahvistaa jalansijaa teollisuusasiakkaissa Suomessa.

”Leanwaren ohjelmistot täydentävät Elisa IndustrIQin tuoteportfoliota ja ammattitaitoinen henkilöstö vahvistaa kyvykkyyttämme palvella teollisen valmistuksen asiakkaitamme. Leanwaren tuotteet saavat kansainvälisen kasvuväylän, kun voimme tarjota niitä Elisa IndustrIQin yli 1 000 asiakkaalle globaalisti”, kertoo Elisan kansainvälisten digitaalisten palvelujen liiketoimintojen johtaja Henri Korpi.

Korven mukaan Suomessa yhtiö voi vahvistaa Leanwaren organisaation avulla IndustrIQin muiden tuotteiden tarjontaa suomalaisille teollisuusasiakkaille.

Vuonna 1999 perustetun Leanwaren päätoimipaikka on Tampereella ja yhtiö työllistää noin 90 ammattilaista. Leanware toimittaa yli 200 suomalaiselle suuryritykselle operatiivista toimintaa ohjaavia älykkäitä ohjelmistoratkaisuja tuotannon, toimitusketjun ja sisälogistiikan digitalisointiin sekä datan analysointiin ja tiedolla johtamiseen.

Yhtiö tulee osaksi IndustrIQ -liiketoimintaa ja yhtiön toimitusjohtajana jatkaa Ville Keskinen.

Elisan kansainvälisiin digitaalisiin liiketoimintoihin kuuluva Elisa IndustrIQ toteuttaa yli 1 200 valmistavan teollisuuden asiakkaalleen yli 50 maassa tekoälyyn ja koneoppimiseen pohjautuvia ohjelmistoratkaisuja.

IndustrIQ keskittyy valituille toimialoille korkean teknologian, kemian-, elintarvike- ja juoma- sekä kone- ja laiteteollisuudessa ja tarjoaa asiakkailleen ratkaisuja toimitusketjun, tuotantotoiminnan, laadun ja EHS:n keskeisiin prosesseihin.

Vuodesta 2021 IndustrIQ -nimellä tunnettu liiketoiminta on kasvanut nopeasti ja yritysperheeseen kuuluvat saksalainen camLine, yhdysvaltalainen CalcuQuote, belgialainen TenForce sekä vähemmistöosuus italialaisesta sedAptasta. Uusimpana julkaistiin yhdysvaltalaisen Romaricin liiketoimintakauppa.

Elisan väistyvä toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila kertoi yhtiön vuosikertomuksessa, että Elisan keskittyy kansainvälisten liiketoimintojen strategiassaan muun muassa tekoälyyn ja koneoppimiseen perustuviin ohjelmistoliiketoimintoihin. Yhtiö myi enemmistöosuuden videoneuvottelupalveluita tarjoavan Elisa Videran liiketoiminnasta saksalaiselle MVC Mobile VideoCommunicationille.

”Sekä teleoperaattoreille verkon automaatioratkaisuja tarjoava Elisa Polystar että valmistavalle teollisuudelle ratkaisuja tarjoava Elisa IndustrIQ saivat vuoden aikana merkittäviä asiakkuuksia ja vuoden lopussa tilauskanta oli ennätyksellinen”, Mattila kertoo.

Tilaa uutiskirjeemme

Kolmesti viikossa lähetettävä uutiskirje sisältää SalkunRakentaja-sivustolla julkaistut uusimmat artikkelit.
Lisää kommentti Lisää kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Edellinen artikkeli
Larry Page

Googlen perustaja Larry Pagen viisi vinkkiä yrittäjyyteen

Seuraava artikkeli
Nurminen Logistics logistiikkayhtiö

Nurminen Logistics kiistää mediassa levinneet Venäjä-väitteet