Valuuttakurssit

Euron valuuttakurssi laskussa

Kesällä alkanut euron valuuttakurssin vahvistuminen suhteessa USA:n dollariin on kääntynyt taas laskuun viimeisen kuukauden aikana. Euro saattaa vielä laskea lisää euroalueen velkakriisin kärjiestyessä jälleen ja alueen taloustilanteen edelleen pahentuessa.

Euron arvo lasiki perjantaina alle 1,27 tason suhteessa dollariin. Aiemmin näin alhaalla kurssi oli käynyt syyskuun 7:nä. Myös suhteessa Japanin jeniin euron arvo laski kuukauden alhaisimmalle tasolleen.

Euroalueen kriisi sai uuden ulottuvuuden kun aiemmin hyvän palomuurin velkakriisin ympärille rakentaneen Saksan talousluvut heikkenivät. Saksan talouskasvu laski 0,8 prosenttiin tähä vuonna, kun vielä viime vuonna kasvu oli 3 prosenttia.  Saksan teollisuustuotanto laski syyskuussa 1,8 prosenttia. Vielä elokuussa teollisuustuotanto kasvoi 0,4 prosenttia. Euroopan Komissio odottaa Saksan talouden hidastuvan lisää kuluvan vuoden jälkimmäisellä puolivuotiskaudella. Heikentymisen syynä ovat alamaissa olevat vientimarkkinat ja investointiaktiviteetti.

Myös Ranskan ongelmat ovat kasaantumassa. Maan teollisuustuotanto laski lokakuussa ja Ranskan keskuspankki arvioi maan ajautuvan taantumaan kuluvan vuoden lopulla.

FX strategy -yhtiön Tanskan markkinoiden johtaja Arne Lohmann Rasmussen kertoi Reutersille, että euron kurssia painaa alas vaarallinen sekoitus euroalueen heikkenevistä talousluvuista ja Kreikan ongelmien kärjistymisestä uudelleen.

Rasmussen arvioi, että euro saattaa laskea vielä 1,25 tasolle seuraavien kolmen tai neljän viikon aikana. Myös toinen valuuttakurssien analysointiin erikoistunut yhtiö FX Empire ennustaa euron heikentyvän vielä lisää.

Myös kasvavat pelot Yhdysvaltojen fiscal cliff -kriisin kärjistymisestä painavat euron arvoa alas suhteessa dollariin. Vaikka Yhdysvalloissa keskuspankki on lisännyt liikkeellä olevien dollarien määrää kvantitatiivisella elvytyksellä, ei dollarin arvon uskota heikkenevän liittovaltion budjettiongelmista johtuen. Päinvastoin, budjettikriisin kärjistyessä dollarin ominaisuus turvasatamana ruokkii dollarin arvon nousua suhteessa euroon.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös