Markkinakommentit

BlackRock: ETP-markkinat ylittivät 2 biljoonan dollarin rajan

Pörssinoteerattujen ETP-tuotteiden (Exchange Traded Products) markkinat ovat ylittäneet 2 biljoonan dollarin rajapyykin maailman suurimman varainhoitajan BlackRockin ETP-tutkimustiimin mukaan.

Vuonna 2012 ETP-tuotteiden markkinat rikkoivat ennätyksiä. Niihin sijoitettiin uusia varoja 262,7 miljardin dollarin arvosta maailmanlaajuisesti, mikä merkitsee 27 prosentin kasvua edellisvuoteen verrattuna. Vauhti on jatkunut tammikuussa 2013: ETP-tuotteisiin sijoitettujen hallinnoitavien varojen yhteismäärä saavutti 2 biljoonan dollarin rajapyykin 18.1.2013.

Kasvua on tapahtunut kaikilla päämarkkina-alueilla, kun institutionaaliset, ammatti- ja yksityissijoittajat ovat alkaneet sijoittaa ETP-tuotteisiin päästäkseen kiinni eri omaisuusluokkiin kustannustehokkaasti. Eniten kasvua oli korkotuotteissa sekä kehittyvien markkinoiden ETP-tuotteissa.

”Yhä useammat pohjoismaiset sijoittajat ovat ottaneet ETP-tuotteet osaksi sijoitussalkkuaan. Viime vuosien epävakaat markkinat ovat saaneet sijoittajat valitsemaan sijoitustuotteita, joiden kautta on helppoa päästä eri markkinoille, jotka ovat likvidejä ja joiden palkkiot ovat alhaiset”, sanoo iSharesin Pohjoismaiden johtaja Geir Espeskog. iShares on BlackRockin ETP-liiketoimintaan keskittyvä yksikkö.

ETP on yleisnimitys kaikille pörssissä listatuille tuotteille, joiden tavoitteena on seurata määriteltyä kohde-etuutta. Kohde-etuus voi olla esimerkiksi osakkeista tai joukkovelkakirjoista muodostuva arvopaperikori tai yksittäinen raaka-aine tai valuutta.

Lähde: Viestintätoimisto Cocomms Oy

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös