Markkinakommentit

Android ohittanut iPadin tablettimarkkinoilla

Tilastot maailman tablettitoimituksista osoittavat Android-tablettien ohittaneen Applen Ipad:in. Teknologiatrendejä seuraavan IDC-yhtiön tuoreen raportin mukaan tablettimarkkinat kasvavat tällä hetkellä nopeasti ja Android –tabletit nappaavat ison osan kasvusta.

Tablettien markkinat ovat rajussa kasvussa. IDC:n alustavien tietojen mukaan tablettimarkkinat kasvoivat ennakoitua nopeammin, saavuttaen maailmanlaajuisesti lähes 53 miljoonan myytyä tablettia vuoden 2012 viimeisellä vuosineljänneksellä. Tablettimarkkinat kasvoivat peräti 75 prosenttia verrattuna edellisen vuoden viimeiseen vuosineljännekseen.

Markkinoita kasvun lisäksi tablettimarkkinoiden markkinaosuudet ovat muuttumassa nopeasti. Applen tablettien, eli iPadin ja iPad minin, markkinaosuus laski ensimmäisen kerran alle 50 prosentin. Applen markkinaosuus vuoden 2012 viimeisellä neljänneksellä oli vajaat 44 prosenttia maailman tablettimarkkinoista.

Chart: Top Five Worldwide Tablet Vendors, 2012Q4 Five Quarter Market Share Change (Units)Description: Worldwide Quarterly Tablet TrackerIDC’s Worldwide Quarterly Tracker provides total market size and vendor share for both the Tablet and eReader markets in 46 countries. Detailed segmentation is provided by CPU, operating system, connectivity type, screen size and resolution, storage, distribution channel, and customer segment. Measurement for this tracker is in units, value, and end-user price. For more information, or to subscribe to the research, please contact Kathy Nagamine at 1-650-350-6423 or knagamine@idc.com. Further detail about this tracker can be found at:http://www.idc.com/tracker/showproductinfo.jsp?prod_id=81Tags: Samsung, Apple, Amazon, Asus, Barnes Noble Tablet, IDC, tracker, Q4 2012, 4Q 2012, market share, galaxy, iPad, Kindle, Transformer, Nook, 2012Q4Author: IDCcharts powered by iCharts

Apple on edelleen ylivoimaisesti suurin yksittäinen tablettilaitteiden toimittaja maailmassa, mutta Android-alustaan perustuvien tablettien yhteisosuus markkinoista on jo yli 50 prosenttia. Android-tablettien suurimmat toimittajat ovat Amazon, Asus ja Samsung.

Muutos tablettien markkinaosuuksissa on ollut raju. Vielä vuonna 2011 Applen markkinaosuus oli peräti 90 prosenttia. Tuolloin ei Google ollut tuonut markkinoille tablettilaitteisiin optimoitua Android-alustaa.

Yksittäisistä toimittajista Amazonin markkinaosuus oli 11,5 prosenttia. Microsoftin Surface-tabletin markkinaosuus oli vaatimaton, vain 1,7 prosenttia.

Tablettilaitteista iPad on tietenkin edelleen suosituin tablettilaite, mutta Google sekoittaa markkinaosuuksia tehokkaasti. Googlen strategiana on antaa kenen tahansa laitevalmistajan myydä Android-alustaan perustuvia tabletteja. Tästä johtuen Android-tablettien kirjo markkinoilla on laaja. Lisäksi Android-tabletit ovat halvempia kuin iPad.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös