Indikaattorit

Kiinan ostopäällikköindeksin lasku herättää kysymyksiä

Ennakkotiedot HSBC/Markitin – yhtiön laatimasta Kiinan teollisuuden ostopäällikköindeksistä osoittavat, että maan talouden tuotanto kasvaa hitaammin kuin viimeisen neljän kuukauden aikana.

Ostopäällikköindeksin pisteluku oli helmikuussa 50,4, kun tammikuussa indeksi oli 52,3. Luku on kuitenkin edelleen yli 50:n, mikä merkitsee talouden kasvua. Heikkeneminen oli kuitenkin laaja-alaista, sillä niin tuotanto, uudet tilaukset kuin työllisyyskin heikkenivät hieman.

Uusimmat tiedot Kiinan talouden kehityksestä saattavat asettaa varjon Kiinan elpymiselle, arvioi Nomura Holdings –yhtiön ekonomisti Zhang Zhiwei Bloombergille. HSBC-yhtiön ekonomisti Qu Hongbin puolestaan ei näe uusimpia ostopäällikkölukuja huolestuttavana. Hongbinin mukaan pisteluku oli kuitenkin yli 50.

Nordea huomauttaa aamukatsauksessaan, että HSBC/Markitin PMI kuvaa paremmin pienten ja keskisuurten yksityisten teollisuusyritysten tilannetta, ja se on nyt lähempänä tilastokeskuksen suuriin valtion omistamiin yrityksiin painottuvaa lukua. PMI:n heikkeneminen helmikuussa ei muuta Nordean kuvaa maltillisesti elpyvästä Kiinan taloudesta.

”Odotamme talouskasvun Kiinassa piristyvän tänä vuonna reiluun 8 %:iin, kun maailmantalous elpyy. Loppuviikosta huomio Kiinassa kiinnittyy tilastokeskuksen teollisuuden PMI:hin sekä lopulliseen HSBC/Markitin indeksiin”, Nordea arvioi aamukatsauksessaan.

Sijoittajat ovat kuitenkin jo tulleet varovaisemmiksi. Kiinan osakemarkkinoita kuvaava Shanghai Composite index laski viime viikolla eniten sitten toukokuun 2011.

 
^SSEC Chart

^SSEC data by YCharts

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös