Markkinakommentit

Hyviä uutisia Nokialle – Lumia 920:n hinta pysynyt korkealla

Nokian lippulaivapuhelimen, Lumia 920:n jälleenmyyntihinta on pysynyt yllättävän korkeana älypuhelinmarkkinoiden kiristyvästä kilpailusta huolimatta, kertoo pitkään Nokiaa seurannut analyytikko.

Lumia 920:n tullessa markkinoille, asetti Nokia sille kunnianhimoisen hinnan. Lumia 920:n hinta nimittäin asettui samalle tasolle 16 GB:n iPhone 5:n kanssa. Molempia myytiin esimerkiksi Saksassa, Euroopan suurimmilla älypuhelinmarkkinoilla, hintaan 540 euroa. Näin toteaa pitkään Nokiaa seurannut analyytikko Tero Kuittinen mobiililehti BGR:n artikkelissaan.

Kuitenkin maaliskuun kolmannella viikolla iPhone 5:n hinta on laskenut Saksassa useilla jälleenmyyjillä 510 – 520 euron tasolle. Tästä huolimatta useat jälleenmyyjät ovat pystyneet pitämään Lumia 920 jälleenmyyntihinnan 520 eurossa.

Onko Nokia siis saamassa takaisin hinnoitteluvoimansa?

Mikä parasta Nokian kannalta, Samsung Galaxy S III on hinnoiteltu 389 – 399 euron haarukkaan tällä hetkellä Saksan markkinoilla. Lumia 920:n hinta on siis selvästi Galaxya korkeampi.

Kuittinen huomauttaa lisäksi, että Lumia 920:n korkealla pysynyt hinta on yllättävää jo senkin takia, että puhelimen julkistamisen jälkeen älypuhelinmarkkinoille on tullut uusia luksuspuhelimia, kuten Sony Xperia Z.

Nokian älypuhelinliiketoiminnan kannattavuuden kannalta on kriittistä, kuinka halvemmin hinnoitellut Lumia 520 ja Lumia 620 tulevat valtaamaan markkinoita kevään ja kesän aikana. Kuittinen arvelee kuitenkin, että Lumia 920:n korkealla pysynyt hinta on Nokialle helpotus.

Todelliseen happotestiin Lumia 920 joutuu kuitenkin vasta huhtikuun lopussa. Silloin nimittäin Samsung Galaxy S 4:n markkinointi- ja myyntipanostukset pääsevät täyteen vauhtiin, Kuittinen arvioi.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös