Osakeanalyysit

Tapiola Pankin uudet sijoitussuositukset: Metso ja Nordea

Tapiola Pankki suosii edelleen osakkeita suosituksissaan. Pankin osakesuosituksissa painottuvat matalan riskin osakkeet, joissa on hyvä tulostuotto (tulos suhteessa hintaan). Pankin sijoitussuositusten TOP5-listalle ovat näillä kriteereillä uusina yhtiöinä päässeet Metso ja Nordea.

Pankin mukaan matalla pysyttelevä korkotaso ja samanaikainen talousnäkymien varovainen parantuminen antavat edelleen tilaa pääomavirtojen siirtymiselle osakemarkkinoille. Korkojen lasku lisää osakkeiden houkuttelevuutta sijoituskohteena, koska osakkeiden arvonmäärittämisessä riskitön korko on merkittävä osatekijä.

Osakemarkkinoiden arvostus on Helsingin pörssissä kokonaisuudessaan kohtuullisen matala suhteessa matalan reaalikoron tasoon, Tapiola Pankki kertoo. ”Viimeaikaisesta kohtuullisen voimakkaasta kurssinoususta huolimatta näemme nykyisessä matalien tuottojen ympäristössä osakkeissa edelleen nousupotentiaalia. Yksi tekijä arvostuskertoimien mahdollisen nousun takana on mielestämme mahdollisimman pieni ennusteriski”, Tapiola Pankki kertoo.

Suhdannetilanne on suosiollinen tällä hetkellä syklisille osakkeille. Lisäksi euroalueen taantuman ja kasvaneiden riskien johdosta Tapiola Pankki painottaa edelleen osakkeita joiden myynnin painopiste on euroalueen ulkopuolella.

Tapiola Pankin TOP5-osakesuosituksissa uusia kotimaisia osakkeita ovat Metso ja Nordea.

Metson valintaa pankki perustelee historiallisesti suhteellisen alhaisella P/E-kertoimella verrattuna yleisindeksiin. Lisäksi Metson Eurooppa-riski on alhainen, arvostuksessa on kasvupotentiaalia ja tulosennusteiden hajonta on alhainen.

Nordean TOP-listalle nostamisen perusteluina painoivat Tapiola Pankin vaakakupissa puolestaan useat tekijät. Positiivisia tekijöitä Nordeassa olivat osingon kasvu, tulosyllätys, kasvupotentiaali, tulosennusteiden pieni hajonta ja suositusten nousu. Lisäksi suhdannetilanne suosii Tapiola Pankin mielestä nyt rahoitussektoria.

Ainoa negatiivinen tekijä Nordeassa on korkea Eurooppa-riski.

Tarkasteltaessa pelkästään Helsingin pörssin osakkeiden arvostuksen nousupotentiaalia, ovat Fortum, Aktia ja Technopolis pörssin houkuttavimmat osakkeet. Fortumin ja Aktian arvostuksen nousupotentiaali on Tapiola Pankin laskelmien mukaan yli 90 prosenttia.

Kommentoi
Ylös
>