Yritysuutiset

Stockmannin myynti laskee edelleen – Seppälän myynti -30,5%

Stockmannin alkuvuoden myynti heikkeni selvästi ja odotuksia enemmän viime vuoteen verrattuna. Erityisen rajusti on laskenut muotiketju Seppälän myynti.

Kauppaketjun liikevaihto oli 148 miljoonaa euroa maaliskuussa 2013, ja laskua oli 7,1 prosenttia, kun mukaan ei lasketa Venäjällä ja Suomessa lopetettuja franchising-toimintoja.

Stockmannin mukaan vähittäiskaupan markkinat jatkuivat erittäin heikkona erityisesti Suomessa, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Maaliskuussa oli useissa maissa kaksi kauppapäivää vähemmän kuin vuonna 2012 pääsiäisen aikaisen sijoittumisen vuoksi. Lisäksi poikkeuksellisen kylmä sää päämarkkina-alueilla, mukaan lukien Venäjällä, on viivästyttänyt kevätsesongin tuotteiden myyntiä.

Tavarataloryhmän liikevaihto laski 3,6 prosenttia, kun mukaan ei lasketa lopetettuja franchising-toimintoja. Liikevaihto laski 5,3 prosenttia Suomessa ja kasvoi 0,2 prosenttia ulkomailla. Pietarin tavaratalon vahva liikevaihdon kasvu jatkui myös maaliskuussa.

Muotiketjujen liikevaihto laski reippaimmin, eli lähes 12 prosenttia. Suomessa liikevaihto laski 26,1 prosenttia ja ulkomailla 8,3 prosenttia. Lindexin euromääräinen liikevaihto laski 8,0 prosenttia.

Erityisesti Seppälä tilanne on huolestuttava, sillä vaateketjun liikevaihto laski peräti 30,5 prosenttia. Tämä johtui Stockmannin mukaan osittain 12 myymälän sulkemisesta viimeisten 12 kuukauden aikana. Liikevaihdon kehitys jatkui heikkona kaikissa maissa.

Stockmannin alkuvuoden myynti oli sijoituspalvelutalo FIM:n ennusteita heikompi. ”Tammi-maaliskuun myynnit jäivät yhteensä noin 9 % alle meidän estimaattiemme. Vuoden ensimmäinen kvartaali on kausivaihtelusta johtuen negatiivinen, mutta uskomme kylmän kevään rasittavan tulosta entisestään”, FIM kertoo aamukatsauksessaan.

Myös Handelsbankenin ennusteisiin verrattuna Stockmannin toteutunut myynti oli odotuksia heikompaa. Pankki ei usko myöskään tämän hetken myynnin konsensusennusteisiin. ”Kokonaisuudessaan myyntikuvut olivat pettymys, vaikka kauppapäiviä olikin vähemmän. Konsensusennuste odottaa Stockmannilta 16 prosentin liikevoiton kasvua tänä vuonna, mutta me emme usko näin suureen kasvuun.”, Handelsbanken arvioi aamukatsauksessaan.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös