Markkinakommentit

Mistä tuottoa osakemarkkinoiden nousun jälkeen?

Osakemarkkinat ovat nousseet niin rajusti useilla maailman päämarkkinoilla että monia alkaa jo hirvittää. Mistä siis hakea tuottoa kun osakemarkkinoilla on jo kova nousuputki takana ja vähäriskiset korkosijoitukset antavat hädin tuskin inflaatiosuojan?

iSharesin päästrategi Russ Koesterichin mielestä osakemarkkinoilla ei ole vielä kuplan vaaraa. Siksi markkinoilta löytyy vielä tuottavia sijoituskohteita. Koesterich esittää blogissaan kolme suuntaa tuottaville sijoituksille.

Kehittyvät markkinat

Koska sijoittajat ovat valmiita tällä hetkellä maksamaan suuren preemion turvallisuudesta, ei esimerkiksi USA:n markkinoilla enää ole tilaa merkittävään tuottopotentiaaliin. Sen sijaan kehittyvillä markkinoilla erityisesti suuremmat markkinat, kuten Brasilia ja Kiina ovat nyt Koesterichin mukaan mielenkiintoisia suuntia uusille sijoituksille.

Kehittyvien markkinoiden arvostustasot ovat alhaalla, johtuen odotettua heikommasta kasvusta. Koesterichin mielestä näillä markkinoilla pessimismiä on leivottu hintoihin kuitenkin jo liikaakin.

USA:n suuryhtiöt

Kehittyvät markkinat ovat riskisiä, joten riskin karttajalle amerikkalaiset suuryhtiöt tarjoavat vakaampia tuottoja.

Tietyt sykliset sektorit

Viime vuosina sijoittajat ovat olleet valmiita maksamaan suuren preemion defensiivisten yhtiöiden vakaista osinkotuotoista ja vähäriskisyydestä. Pitemmällä aikavälillä syklisten toimialojen osakkeet tarjoavat tällä hetkellä parempaa tuottopotentiaalia kuin defensiiviset osakkeet, Koesterich arvioi.

Syklisistä toimialoista Koesterich mainitsee erityisesti energia- ja teknologiasektorin tämän hetken mielenkiintoisina toimialoina.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös